Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
αυτή είναι σχεδόν επαγγελματική απάντηση και θα τρομάξεις τον κόσμο!
Εγώ ήθελα πιο απλά πραγματάκια τύπου
"Θέλω να έχει ψάρια, θέλω να έχει ναυάγια, θέλω να έχει ενημέρωση κλπ κλπ"
|
Έχεις δίκιο... κάποιες φορές ξεφεύγω και το παρα-σοβαρεύω το πράγμα, αλλά τι να κάνω, έτσι μού 'ρθαν, έτσι τα έγραψα

Δε χρειάζεται να τρομάξει κανείς, χαλαρή κουβέντα κάνουμε...
πάνω στα θέλω μας και στο που πιθανόν να σκοντάφτουν σ' αυτό τον ατελή κόσμο (για να μιλήσω ευγενικά για την Ελλαδίτσα μας

).
Αν και δεν είμαστε εδώ τόσοι πολλοί ώστε να είναι η γνώμη μας αντιπροσωπευτική, εγώ θα ήθελα να ακουστούν όλες οι σκέψεις σε μια τέτοια κουβέντα, από το πολύ απλό "θέλω ψάρια, θέλω ναυάγια" μέχρι το "αν ήμουν επενδυτής θα ήθελα αυτά κι εκείνα..."
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia
Αλλά μια που το ξεκινήσαμε από τα χοντρά, ωραία όλα αυτά που είπες.
Έχεις σκεφτεί την εκδοχή ο φορέας να είναι μια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα;; Εγώ να σου πω την αλήθεια μου, μόνο έτσι μπορώ να το δω.
Μαζί στις επενδύσεις, μαζί στα "κέρδη" με διαφορετικές ευθύνες/δικαιοδοσίες στον καθένα και φυσικά με τον ένα να ελέγχει διαρκώς τον άλλο. Το δημόσιο θα μπορούσε να παίζει τον ερευνητικό/επιστημονικό ρόλο (ένα ινστιτούτο, ένα πανεπιστήμιο, ακόμα κι ένα σχολείο ή ένας ΟΤΑ) και ο ιδιώτης θα φροντίζει το "marketing" αν θες της ιστορίας....
|
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η επιχειρηματική φαντασία μου (και πιστεύω και πολλών άλλων, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εν δυνάμει επενδυτών) περιορίζεται από τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα που μας λέει:
Το Δημόσιο είναι δυσκίνητο -εως ακίνητο- ενώ ο ιδιωτικός επενδυτής χρειάζεται ευελιξία, ταχύτητα και ελευθερία (μέσα στα επιτρεπτά πλαίσια).
Ο συνδυασμός που προτείνεις είναι ιδανικός και μακάρι να μπορούσε να λειτουργήσει

Για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε συνειδητοποιημένους δημόσιους λειτουργούς που (χωρίς να έχουν προσωπικό συμφέρον) θα πάρουν την πρωτοβουλία να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια συνεργασίας με ιδιώτες. Δεν έχουμε και πολλούς τέτοιους...
Ελπίζω πραγματικά το μέλλον να με διαψεύσει και να αποδείξει ότι είμαι στενόμυαλος και απαισιόδοξος