Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-07-09, 09:57
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: ΠΟΙΑΘ:«Ο δρόμος του δελφινιού» με τη στήριξη της Wind και του Zantino

Τα Δελφίνια είναι ιδιαίτερα προσφιλές θέμα μελέτης κι όλοι μπορουμε να φανταστούμε το γιατί.... πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους, όλο και περισσότερες ομάδες που θα αφοσιώνονται στη μελέτη τους.
Και ποιος να τους κατηγορήσει; Πολλοί από εμάς, αν είχαμε τη δυνατότητα, θα επιζητούσαμε να κάνουμε το ίδιο.

Πέρα όμως απο το να μετουσιώνει κανείς το πάθος του σε επάγγελμα, υπάρχει και το αποτέλεσμα. Κι αυτό πρέπει κανείς να κρίνει.

Οι αναφορές (sitings) δελφινιών, γίνονται στην ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, αυτή η πρωτοβουλία, Βύρων, ένταξης των εθελοντών-παρατηρητών στο "παιχνίδι" δεν είναι κάτι καθόλου πρωτότυπο ή καινούργιο. Πιθανότατα "Ο δρόμος του δελφινιού" έχει περισσότερη γκλαμουριά και ευκολία, δύο σημαντικά ατού για να τραβήξει κανείς νέο κόσμο στην προσπάθεια. Θετικό.

Χωρίς να γνωρίζω καθόλου τον κο.Ζαφειρόπουλο (δεν είχα καταφέρει να παρακολουθήσω την ομιλία του τότε δυστυχώς), που σίγουρα αγαπάει τη δουλειά του και την κάνει σωστά και έξυπνα, προσωπικά έχω εδώ και καιρό επιλέξει σε περίπτωση εντοπισμού κητωδών να ενημερώνω το Ινστιτούτο Πέλαγος. Γιατί:
ι) είναι το παλιότερο στο χώρο και οι χρονοσειρές έχουν τεράστια σημασία (αν αρχίζουμε να σκορπάμε αποσπασματικές αναφορές δεξιά-αριστερά, χάνεται πολύτιμη πληροφορία για τον μελετητή)
ιι) αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό διεθνούς επιπέδου με αποδεδειγμενη εμπειρία και δημοσιευμένο έργο στον χώρο.
ιιι) προσωπικοί λογοι (έχω γνωρίσει τα παιδιά που αποτελούν την ομάδα κι έχω αποφασίσει ότι πράγματι η δουλειά που γίνεται δεν είναι βολτες για να δούμε δελφινάκια -έχω πολλά τέτοια παραδείγματα ομάδων που προσπαθούν να πείσουν ότι επιτελούν ερευνητικό έργο κυνηγώντας δελφινάκια- αλλά δύσκολο και σοβαρό έργο, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες και καλύτερα να μην μπω σε λεπτομέρειες)

Εφόσον όλες αυτές οι προϋποθεσεις καλύπτονται, δεν θα έμπαινα ποτέ στη λογική να στέλνω πληροφορίες κάπου αλλού. Κι αυτο παρόλο που τουλάχιστον οι μισοί φορείς που ασχολούνται με τα κητώδη στην ελλάδα, είναι είτε γνωστοί ή φίλοι μου.

Διαλέξτε κι εσείς έναν έγκυρο φορέα και μείνετε μαζί του ως το τέλος. Δεν είναι όλα μόδα, υπάρχει και ουσία.

ΥΓ. Σώφρον είναι να ελέγχει κανείς που επιλέγει να αφοσιώσει τον εθελοντισμό του. Αλλά όχι έτσι όπως το κάνει ο πάντα παρορμητικός και ακράτητος Big-Blue μας....