Απάντηση: Οι Καλύτεροι (;;) Ρυθμιστές Αναπνοής
Δεν έχω εμπειρία κατάδυσης με Sherwood αλλά σαν τεχνικός που έχω δουλέψει με τις ακόλουθες μάρκες ρυθμιστών: Scubapro, Sherwood, TUSA, Cressi, Mares, Zeagle, Apeks, Aqualung, Technisub, Dacor, Aeris, Oceanic, Diverite και άλλες έχω να πώ τα καλύτερα για τη Sherwood.
Με έχει εντυπωσιάσει η ποιότητα κατασκευής, ή ανθεκτικότητα και ορισμένες από τις πατέντες της εταιρείας αυτής. Η δε ευκολία στη συντήρηση και η αίσθηση αξιοπιστίας που δίνει η χωρίς προβλήματα αποσυναρμολόγηση, συναρμολόγηση και ρύθμιση των ρυθμιστών αυτών. Μπορώ να συγκρίνω την ποιότητα με αρκετές από τις εμπορίκότατες εταιρείες και επιβεβαιώνω την υπεροχή της Sherwood σε αρκετές παραμέτρους σύγκρισης. Ετυχε να δουλέψω πάνω σε ρυθμιστές που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 70 και εντυπωσιάστηκα από την παντελή απουσία ίχνων διάβρωσης στο εσωτερικό του πρώτου σταδίου.
Σε ότι αφορά στη ρύθμιση του δευτέρου σταδίου (και δεν μιλάμε για pneumatically balanced) ίσως είναι η μόνη εταιρεία που παρέχει στον χρήστη την δυνατότητα ρύθμισης χωρίς λύση του δευτέρου σταδίου από την πλευρά της βαλβίδας. Υπάρχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, αυτό της επανα-ρύθμισης της βαλβίδας όταν μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας και τη δημιουργία αυλάκωσης στην έδρα καθίσταται αναγκαίο να μετακινηθεί η βαλβίδα κάποια ΄χιλιοστά του χιλιοστού πιο κοντά στην έδρα για αποφυγή αστάθειας και ελεύθερης ροής. Υπάρχει και ένα μικρό μειονέκτημα, εκείνο της ύπαρξης περισσότερων σημείων αστοχίας, που ομολογουμένως με την προσοχή στην ποιότητα κατασκευής που δίνει η Sherwood σπάνια αυτό αποτελεί αντικείμενο επέμβασης του τεχνικού.
Η αμφισβήτηση της τεχνογνωσίας της Sherwood που είναι γνωστή για την κατασκευή βαλβίδων γενικότερα μόνο από κάποιον που δεν έχει αντίληψη του αντικειμένου μπορεί να υφίσταται σαν έννοια. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η τεχνογνωσία άλλων κατασκευαστών είναι υποδιαίστερη. Ο αρχιμηχανικός της Zeagle BTW εργαζόταν για χρόνια στη Sherwood και μπορεί κανείς να δει αρκετά στοιχεία στη Zeagle που αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού και άξια επαίνου.
Συμφωνώ με το "ρυθμιστές πίεσης εισπνεόμενου αέρα" γιατί περί αυτού πρόκειτε κυριολεκτικά.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 08-08-07 στις 15:41.
|