Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-08-07, 18:13
Το avatar του χρήστη Outlaw
Outlaw Outlaw is offline

Περιοχή: Λευκωσία
Απάντηση: Buddy Inspiration vs. Megalodon

γειά σας φίλοι,

είμαι νέος σε αυτό το φόρουμ, και το έκανα μετά απο πρόσκληση ενός καλού φίλου.

λοιπόν, αφού περίμενα έτσι για να με αποδεχτούν οι εκ της διευθυνσης και να μου εγκρίνου κωδικούς κλπ, αποφάσισα να στείλω και γράψω και εγώ 1-2 πράγματα ειδικά για το Meg.

διαβασα αρκετά και ενδιαφεροντα απο τους διάφορους φίλους, πολλούς απο τους οποίους είχα και επικοινωνία μέσω άλλων φόρουμ. λοιπόν...

προσωπικά χρησιμοποιώ το meg πάνω απο 1 χρόνο τώρα. μπορώ να πώ ότι τον τελευταίο χρόνο τον "'εφαγα" προσπαθώντας να τελειοποιήσω την συσκέυή με την προσθήκη διάφορων μικρών εφευρέσεων φίλων του κλειστού κυκλώματος τα οποία όντως κάνουν τη διαφορά. αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είχε κάποια ελαττώματα.

συστήνω ανεπιφύλακτα το meg, σε όποιον επιθυμεί να πάρει μια συσκεύή κλειστού κυκλώματος. είναι πολύ δυνατή συσκευή και αντέχει κτυπηματα, δουλεύει χωρίς πρόβλημα και πολύ απλά, και είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση προβλήματος. επίσης πολύ μικρή (συμπηκνωμένη θα έλεγα) για να βολεύει όλες τις καταδύσεις, σπηλιές, ναυάγιο κλπ.

ακόμα κάτι, είναι πολύ έυκολο να το κάνει ότι θές, δηλαδή αποτελείται απο τον κύριο κορμό (cannister) και μπορείς να βάλεις ότι φιάλεις θέλεις, μπορείς να μεγαλώσεις το scrubber cannister για μεγαλύτερη διάρκεια κλπ..υπάρχουν πολλά να πούμε για το θέμα αυτό. ειδικά οι φίλοι του meg.
αφού αναφερθήκατε και στον Cedric, έναν άνθρωπο που θεωρώ θρύλο...(είναι ακόμα ζωντανός αλλά πιστεύω ότι ειναι μικρός ακόμα ο χαρακτηρισμός ) και τιμή που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να γίνουμε καλοί , θα έλεγα φίλοι, τότε λοιπόν θα ήθελα να φέρω στην προσοχή σας, ότι όσα και να ακούσετε αρνητικά για το meg, απλά να σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος, ούτε κάν να ακούσει θέλει για να αλλάξει συσκευή...πιστεύω αυτό τα λέει όλα.

μάλιστα δε, σε καταδύσεις που κάναμε και ήταν και υ Evelyn (γυναίκα του) η οποία είχε ένα evolution(vision) συχνά κάναμε αστεία ότι τώρα το μόνο που μένει έιναι να δοκιμάσουμε ένα inspiration / evo έτσι για να δούμε την διαφορά του πόσο πιό καλό ήταν το meg.

προσωπικά πιστεύω ότι ένα εξίσου καλό κύκλωμα είναι το auroboros (boris), όντως έχοντας καλύτερα ηλεκτρονικά κλπ, αλλά είναι πολύ πιό μεγάλο και σου δίνει περιορισμένη δυνατότητα σε ναυάγια, σπηλιές κλπ.

θεωρούσα και εγώ το δικό μου μεγάλο, και ότι το Kiss θα ήταν το ιδανικό για κατάδυση στο zebovia, αλλά όταν είδα που μπορεί να μπεί κάποιος με meg, ακουλουθώντας τον Cedric, με 3 φιάλες (sling tanks) και ένα σωρό άλλα, τότε πείστηκα ότι δεν την αλλάζω με τίποτε.

αυτά τα λέω με την ιδέα ότι εάν θαυμάζει κάποιος τον Cedric, και τον θεωρεί ως κάποιον που χαίρει κάποιας εκτίμησης στον χώρο, τότε το ότι αυτός το χρησιμοποιεί εδώ και 5-6 χρόνια, είναι η απάντηση στα ερωτήματα που τίθονται εδώ. επίσης, να λάβει κάποιος υπόψη ότι ο Cedric, έχει δοκιμάσει αρκετά απο τα συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

σας κούρασα γι'αυτό δεν θα προχωρήσω άλλο. απλά αν θέλει κάποιος να ρωτήσει οτιδήποτε αλλο, είμαι στην διάθεση σας. και φώτος αν θέλετε. εξάλλου ο Cedric, θα είναι στην ελλάδα την επόμενη βδομάδα για κάποια σεμινάρια για σπηλαιοκαταδύσεις, και έτσι όποιος θέλει, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο να τον γνωρίσετε και να του θέσετε ερωτήματα....

Υ.Γ λέω τα πιό πάνω, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχω δοκιμάσει άλλα rebreathers, αλλά οι απόψεις μου στο θέμα αυτό, γιατί το έχω ψάξει αρκέτα προτού πάρω ενα κλειστό κύκλωμα, πιστέυω είναι αρκετά σωστές.

ελπίζω να έπεισα τον φίλο που είχε τις απορίες σχετικά.

ευχαριστώ πολύ,

φιλικά,

Σπύρος
Απάντηση με παράθεση