Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο  ΄Ακης Γκούμας

Physalia : "Όταν το ποτάμι φαρδαίνει, στο σημείο αυτό ρηχαίνει κι΄ όλας". 
Ισχύει και δεύτερη παροιμία με αντίστροφα βάθη και πλάτη... 

Αν η κατάδυση αποκτήσει 5.000 άτομα / πελάτες (απο το 1/10 που στην πραγματικότητα βρίσκεται σήμερα), τότε θα εμφανιστούν άνω της μιας παραλλαγές στο service και στο στύλ. Είναι νόμος. 
Αυτό δεν σημαίνει οτι θα καταργηθεί αυτό που περιγράφεις, απλά, θα προστεθούν και άλλα. 
Θα υπάρχει το καταδυτικό "Α" που θα ειδικεύεται στους σκληροπυρηνικούς, το "Β" που θα προσφέρει "χαρούμενες παρεούλες λα-λα-λα" και το "Γ" που θα είναι ιδανικό για "Παραπληγικούς υπέργηρους δύτες παλαιάς κοπής". 

Ε. όταν η κατάδυση στην Ελλάδα αποκτήσει τέτοιο πλήθος, εγώ θα είμαι πελάτης του τελευταίου... 
Κατα το 2.035 το κόβω να γίνεται... 

| 

Γενικά δεν πολυδιαφωνώ, Άκη, αλλά για να είμαστε λίγο πιο δίκαιοι με τις λέξεις πρέπει να σου πω ότι έχω γνωρίσει στη ζωή μου υπέργηρους, παραπληγικούς και υπέργηρους-παραπληγικούς αυτοδύτες που με έχουν κάνει να νιώσω η απόλυτη χλαπάτσα...
Είμαι γενικότερα της άποψης ότι σε ό,τι αφορά την κατάδυση τουλάχιστον, η αναπηρία είναι εμπόδιο όταν εντοπίζεται στο μυαλό (έστω και μόνο σαν απλός ψυχολογικός καταναγκασμός) και όχι στο σώμα, οπότε καλό θα είναι να μην την πολυκαλλιεργούμε -όταν τουλάχιστον δεν αποτελεί κλινική περίπτωση....
Αν θέλουμε λοιπόν να βουτάμε μέχρι το 2035 η καλύτερη πρόνοια είναι να συνεχίσουμε να βουτάμε αποφεύγοντας να συμβιβαζόμαστε με έξτρα-δελεαστικές τεμπελοπαροχές....