Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-08-07, 10:14
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: Είμαστε η μειοψηφία...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Και αναρωτιέμαι...
- ώς πότε θα μας κοιτάνε με μισό μάτι;;;
- Θα γίνουμε ποτέ περισσότεροι απο τους ψαροντουφεκάδες;;
Πολύ δύσκολα θα γίνουμε περισσότεροι αφού κάθε παιδάκι και κάθε επίδοξος ψαροκυνηγός μπορεί εύκολα να αγοράσει μια μάσκα ένα ψαροντούφεκο και να πέσει στο νερό, ενώ η αυτόνομη κατάδυση φαντάζει κάτι πολύ πιο μακρινό, ακριβό και επικίνδυνο.
Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε, συζητώντας σε κάθε ευκαιρία με τον κόσμο που συναντάμε και εξηγώντας ότι:

α. Η αυτόνομη κατάδυση είναι ένα ασφαλές σπορ που μπορούν να το απολαύσουν κι εκείνοι όταν γίνεται μετά από σωστή εκπαίδευση και στα όρια της αναψυχής.

β. Το ψάρεμα με μπουκάλες και ψαροντούφεκο απαγορεύεται και καλώς απαγορεύεται γιατί κάνει μεγάλη ζημιά.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Thanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εγώ νομίζω ότι ήταν σωστή η κίνηση τους, αλλά δεν σε ενοχλεί, που όλοι μας ρωτάνε τι ψάρια πιάσαμε;; Δηλαδή γιατί να έχουμε την στάμπα του παράνομου;; Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό;;
Νομίζω πρέπει να διαχωρίσουμε 2 πράγματα:
Το ένα είναι ο τυπικός έλεγχος του Λιμενικού, που μπορεί μεν να με ενοχλεί αλλά τον κρίνω απαραίτητο και χρήσιμο όσο υφίσταται ακόμη σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο του ψαρέματος με μπουκάλες.

Το άλλο είναι η τυπική ερώτηση του άσχετου μόλις βγαίνουμε στην παραλία: Πιάσαμε τίποτα?
Εκεί απαντάω στην αρχή ευγενικά ότι το ψάρεμα με μπουκάλες απαγορεύεται κι αν δω πως δεν το ξέρει, προσπαθώ να του εξηγήσω τους λόγους και να τον πείσω ότι αν δει κάποιον να ψαρεύει με μπουκάλες θα πρέπει να καλέσει το Λιμενικό.
Αν βέβαια διαπιστώσω πως γνωρίζει την απαγόρευση και συνεχίσει να ρωτάει τι ψάρια πιάσαμε, γίνομαι τούρκος και απαντάω πολύ πιο αυστηρά γιατί αυτή η ελληνική νοοτροπία είναι που μας έχει καταστρέψει, αυτό το "έλα μωρέ, όλα απαγορεύονται αλλά όλοι παράνομοι είμαστε δε βαριέσαι".

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Σιαβελής Γιώργος Εμφάνιση μηνυμάτων
μια μερα μπροστα μου εμφανιστικε την ωρα που ειχα μπει στο νερο (11 πμ) ενας μπουκαλακιας με το ψαροντουφεκο του και αντι να το κρυψει και να τουμπεκιαστει μου πουλουσε και πνευμα.ειχα αποφασισει βγαινωντας να παρω το λιμενικο αλλα ειχαν ερθει και τα παιδακια του
Γιώργο το έχουμε συζητήσει κι από κοντά αυτό το περιστατικό θυμάμαι...
Εγώ πάντως θα άφηνα στην άκρη τους συναισθηματισμούς και θα φώναζα το Λιμενικό: Αντί να σκεφτείς πως είναι κρίμα να τον ξεφτιλήσεις μπροστά στα παιδιά του, σκέψου πόσο στραβό παράδειγμα δίνει ο ίδιος στα παιδιά του όσον αφορά το σεβασμό στους νόμους και το περιβάλλον.
Τι περιμένεις να κάνουν αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν ?

Πιστεύω πως η καρδιά του προβλήματος είναι θέμα παιδείας και θα πάρει πολλά χρόνια για να υπάρξει μια μεταβολή που να είναι ορατή. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή και να εξηγούμε κάθε φορά τα αυτονόητα. Αυτή η άμμεση επαφή κι η κουβέντα είναι που μπορεί μακροπρόθεσμα να κάνει τη διαφορά.

Φυσικά σε περιπτώσεις συνειδητοποιημένου ψαρομπουκαλάκια δεν προτείνω συζήτηση: Προτείνω άμμεση επώνυμη καταγγελία προς συμόρφωση και όλων των άλλων που ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του - τα κακά μαντάτα ως γνωστό ταξιδεύουν γρήγορα κι αυτό είναι καλό σ' αυτή την περίπτωση
Θα προσπαθήσει σίγουρα να το κάνει κάπου αλλού, αλλά αυξάνονται όμως οι πιθανότητες να προστατευτεί η συγκεκριμένη περιοχή.