Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-08-07, 10:42
Το avatar του χρήστη hal
hal hal is offline

Απάντηση: πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Manta Εμφάνιση μηνυμάτων
Oι περισσότερες εταιρείες που πουλούν rebreather έχουν τα συστήματα για trimix κλειδωμένα για λόγους ασφαλείας. Στα περισσότερα συστήματα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 50 ώρες λειτουργιας (με μέγιστο βάθος τα 40μέτρα) πρίν μπορεσεις να έχεις του κώδικες για trimix. Ετσι δεν νομίζω ότι μπορείς να αγοράσεις τώρα ένα rebreather και να αρχίσεις να μαθαίνεις με αυτό τεχνική κατάδυση.
Οσο αφορά τα ημίκλειστα συστήματα χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση νομίζω ότι δεν κάνουν γι' αυτό το είδος καταδύσεων.
Οι εταιριες αυτες εχουν κλειδωμενο το trimix μονο στο ενσωματωμενο υπολογιστη αποσυμπιεσης απ'οτι ξερω. Δεν εμποδιζει καποιον να βαλει trimix για diluent και να βουτηξει εχοντας ενα άλλο υπολογιστη να παρακολουθει την αποσυμπιεση του ή έχοντας ένα πλάνο απο pc.
Το setpoint controller θα λειτουργει κανονικα. Βεβαια αυτο δεν ειναι κι οτι καλυτερο καθως αυτο το όριο 50 ωρών έχει μπει για καποιο λογο.....

Γενικα τα rebreather εχουν μεγαλη καμπυλη εξοικειωσης και αρκετες διαφορες απο το OC. Το ποσο ασφαλη ειναι εξαρταται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο τον χειριστη τους.
Απάντηση με παράθεση