Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-10-09, 13:43
Το avatar του χρήστη Σώτος Χριστοδούλου
Σώτος Χριστοδούλου Σώτος Χριστοδούλου is offline

Περιοχή: Κύπρος
Απάντηση: Σετ διπλών: Ιμάντες ή τσέρκια ?

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο andreas Εμφάνιση μηνυμάτων
Είμαι της άποψης, ότι η γνώση αν δεν μοιράζεται, δεν παέι ακριβώς χαμένη, αλλά περιορίζεται σε κάποια ... στεγανά. Ανακινώντας με κάποιες ερωτήσεις συγκεριμένα θέματα, παράγεται -συνήθως- μέσα από τη διαδικασία της ερώτησης, της απάντησης, του προβληματισμού γιατί να είναι κάτι σωστό ή γιατί το θεωρούν κάποιοι λάθος -γενικά μιλάω- αυτό που θα μπορούσε να είναι ένας γόνιμος διάλογος.
Σαφέστατα...

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο andreas Εμφάνιση μηνυμάτων

Σίγουρα όμως, το να αναζητήσει κάποιος, όπως εγώ, διαφορετικές γνώμες ή τρόπους από αυτόν που μου έδειξε ο εκπαιδευτής μου, δεν μειώνει ούτε το κύρος του εκπαιδευτή, ούτε του οργανισμού ούτε την μέθοδο του εκπαιδευτή -κάποτε το είχα ακούσει κι αυτό ! Έχουμε όλοι το δικάιωμα, να ρωτάμε και να ακούμε διάφορες απόψεις και να συγκρίνουμε. Για σκεφτείτε το...
Σαφέστατα και πάλι.

Αλλά έχω μία μιρκή επιφύλαξη ως προς την σύγκριση με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμου συμπεράσματος. Η σύγκριση μια άποψης η οποία έχει παρουσιαστεί σε ένα σχολείο με την δέουσα τεκμηρίωση και τον απαραίτητο χρόνο για διευκρινήσεις και επεξηγηματική συζήτηση από τη μία, με μια άποψη που εκφράζει κάποιος σε ένα φόρουμ από την άλλη, έχει το μειονέκτημα του ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα...Για να μπορείς λοιπόν να συγκρίνεις πρέπει να είσαι σε θέση να κρίνεις. Και για να είσαι σε θέση να κρίνεις πρέπει να είσαι κάτοχος κάποιας στοιχειώδους γνώσης την οποία είτε την παίρνεις ατομικά μέσα από προσωπική μελέτη ή μέσα από εμπειρία είτε την παίρνεις από άλλους μέσα από ένα σχολείο, μια επιμορφωτική διάλεξη ένα διάλογο μέσα από ένα φόρουμ που έχει όμως σαν βάση την στήριξη των τοποθετήσεων που εκφράζονται με ανάλογες παραπομπές κλπ κλπ. Αν δεν μπορείς να κρίνεις είσαι αναγκασμένος να βασίζεσαι πάνω στην αληθόφάνεια, την πειστικότητα, το στυλ έκφρασης καμιά φορά του συνομιλητή σου κλπ. Μην πλατιάζω, νομίζω είναι κατανοητό αυτό που θέλω να πώ...
Απάντηση με παράθεση