Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-09, 01:34
Phoevos Phoevos is offline

Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ppetross21 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αγαπητέ Phoevos ,
ο νέος κανονισμός της ΕΟΥΔΑΤΚ ,χρονικά ακολουθεί τη Διασυλλογική διαμαρτυρία κατα των αγώνων ψαροτούφεκου .
Εχουμε λοιπον κάθε δικαίωμα να πιστευουμε ότι η ΕΟΥΔΑΤΚ άκουσε τη φωνή των ερασιτεχνών αυτοδυτών και άλλαξε τον κανονισμό αγώνων.
Φετος για τους "αγώνες" που έγιναν στην Πελοπόνησσο δεν βγάλαμε ανακοίνωση, ίσως και να μη χρειαζότανε , για έναν "Πανελλήνιο αγώνα" ο οποίος συγκεέντρώσε τον εντυπωσιακό αριθμό των 15 "αθλητών", έαν διάβασα σωστά σε σχετικές ανακοινώσεις στα ψρτουφεκαδικα φόρουμ.Δεν το γράφω ειρωνικά ,μιά διαπιστωση κάνω ,γιατί πιστευω ότι η ΕΟΥΔΑΤΚ το μόνο που μπορέι να κάνει ,είναι να βγάζει όποτε θυμηθεί καμμιά ανακοίνωση για να μας υπενθυμίσει την "αποκλειστικότητα" που έχει στην εκπροσώπηση της υδ απέναντι στην Πολιτεια.
Γεια σου φίλε Πέτρο.

Ο κανονισμός προτάθηκε απο τον Π.Σ.Α.Υ.Κ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητών Υποβρυχίου Κυνηγιού) και έγινε αποδεκτός απο την ΕΟΥΔΑΤΚ. Λυπάμαι για αυτό (ειλικρινά), αλλά δυστυχώς ψαροκυνηγοί και αυτόνομοι δύτες, ως σύνολα δεν πολυκάνουν παρέα. Κατ'ιδίαν φυσικά μια χαρά τα βρίσκουμε, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ως εκ τούτου ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. ποτέ δεν ένιωσε πίεση απο κανέναν αυτόνομο/επαγγελματία αλιέα/οικολογική οργάνωση. Ένιωσε πίεση απο τους ίδιους τους ψαροκυνηγούς, γιατί το κλίμα απέναντι σε μια συγκεκριμένη νοοτροπία συγκεκριμένων ανθρώπων ήταν αρνητικό (όχι αυτών των ανθρώπων που είναι στον ΠΣΑΥΚ σήμερα). Τα πρότυπα που προβάλλονταν παλαιότερα δεν συμβάδιζαν με τους σύγχρονους καιρούς μας. Όχι απο άποψη οικολογίας, αλλά απο άποψη τρόπου ζωής και ποιότητας θηραμάτων. Άλλωστε στην Καλαμάτα δεν είναι η 1η φορά που έγινε πανελλήνιο πρωτάθλημα, και απο όσο ξέρω απο φίλους που συμμετείχαν τα ψάρια ήταν πάρα πολλά, ευτυχώς για όλους μας (όχι αυτά που βγήκαν μόνο, αυτά που έμειναν ακόμα περισσότερα). Έχω εικόνες απο τους βυθούς εκεί με τα ίδια μου τα μάτια, στις γειτονικές περιοχές αλλά και στη τράπεζα του αγώνα. Και πιστέψτε με έχει πάρα πολλά ψάρια. Καμιά μέρα θα κατέβω με κάμερα να σας ανεβάσω κανένα βιντεάκι. Όλο το λέω, όλο με κερδίζει το Υ/Ψ. . .

Αγαπητή Μαρία σε χαιρετώ .

Σχετικά με τις απαγορεύσεις που αναφέρεις (για το ροφό στη Τουρκία). Θα σε στενοχωρήσω όσο στενοχωρήθηκα και εγώ όταν το έμαθα (απο inside information): δυστυχώς δεν λαμβάνονται υπόψιν πάντα οι περιβαλλοντικές μελέτες (αν και όταν υπάρχουν) για συγκεκριμένες απαγορεύσεις, αλλά το λεγόμενο κοινωνικό (λέγε με οικονομικό) δίκαιο τις περισσότερες φορές. Σου υπόσχομαι ότι θα το κοιτάξω περισσότερο για τη γείτονα χώρα, αλλά δεν ελπίζω και σε πολλά πράγματα.

Χαιρετώ
Φοίβος
Απάντηση με παράθεση