Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-10-09, 23:05
Phoevos Phoevos is offline

Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos Εμφάνιση μηνυμάτων
Να πω κατ' αρχήν ότι χαίρομαι πολύ την εξέλιξη της κουβέντας και νομίζω πως όλοι βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα από τις αναφορές σας.

Συνονόματε, να αναφερθώ λίγο σ' αυτό που λες:

Νομίζω πως είναι παρακινδυνευμένο να βγάλει κανείς γενικευμένα συμπεράσματα με βάση την προσωπική του εμπειρία, γιατί μπορεί το φαινόμενο να είναι τοπικό και να έχει άλλες αιτίες.

...και μια και αναφέρθηκες στον Κορινθιακό, δες 2 φωτογραφίες που σου επισυνάπτω από Αλυκή Κορινθιακού τραβηγμένες στις 26/07/2009.
Το θερμοκλινές ξεκινούσε στα -22 (κι ήταν πραγματικά πολύ ψυχρό) αλλά αυτά τα κοπάδια από καλογριές, από τα μεγαλύτερα που έχω δει -χιλιάδες ψάρια χωρίς υπερβολή- βρισκόντουσαν στη ζώνη των -5 με -12 μέτρων.

Ίσως κάποιος ιχθυολόγος να μπορεί πραγματικά να μας εξηγήσει τι επηρεάζει το βάθος που τα βλέπουμε αναλόγως τις συνθήκες και την εποχή
Γεια και σε εσένα συνονόματε

Πραγματικά χαίρομαι και εγώ για την επικοινωνία, γιατί νομίζω ότι μόνο καλά πράγματα μπορούν να βγούν απο την μεταξύ μας επικοινωνία (έχω μάθει πολλά απο την αλληλεπίδραση μας).

Μια παρατήρηση για τις φωτογραφίες: οι καλόγριες που έχεις φωτογραφήσει είναι εμφανώς επηρεασμένες απο το φωτογράφο (μάλλον εκτός και αν παρατηρήσατε πελαγίσια ψάρια στη περιοχή) αφού όλες φαίνοντε να έχουν κοινή πορεία/κοπαδιάζουν κάπου. Δηλαδή δεν ξέρω αν δεν ήσασταν εκεί, αν θα παρέμεναν σε ανώτερα/κατώτερα στρώματα. Έχουν τη τάση να προσεγγίζουν μεγάλα έμβια όντα στο βυθό για προστασία (αρκεί να μην είναι οι γνωστοί τους θηρευτές).

Πανέμορφες φωτογραφίες.
Χαιρετώ
Φοίβος
Απάντηση με παράθεση