Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-10-09, 23:17
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: 12.08.2008 - Διασυλλογικό ΟΧΙ στους Αγώνες Ψαροτούφεκου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Phoevos Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια παρατήρηση για τις φωτογραφίες: οι καλόγριες που έχεις φωτογραφήσει είναι εμφανώς επηρεασμένες απο το φωτογράφο (μάλλον εκτός και αν παρατηρήσατε πελαγίσια ψάρια στη περιοχή) αφού όλες φαίνοντε να έχουν κοινή πορεία/κοπαδιάζουν κάπου. Δηλαδή δεν ξέρω αν δεν ήσασταν εκεί, αν θα παρέμεναν σε ανώτερα/κατώτερα στρώματα. Έχουν τη τάση να προσεγγίζουν μεγάλα έμβια όντα στο βυθό για προστασία (αρκεί να μην είναι οι γνωστοί τους θηρευτές).
Κάποια μικρόψαρα μαζεύονται κοντά μας για άλλους λόγους (φαγητό από το βυθό αν τον αναστατώσουμε με πεδιλιές κλπ.)
Για τις καλογριές πάντως δεν το έχω παρατηρήσει -προσωπικά- το φαινόμενο (δηλ. να κοπαδιάζουν μόλις μας δουν ή να μας ακολουθούν).
Πλάκα θα είχε να είχα μια "ουρά" από καλογριές

Για τις συγκεκριμένες δεν ισχύει σίγουρα...
Ανεβήκαμε από τα -30, τις συναντήσαμε στη αριστερή μύτη στα -10 (όρμος πίσω από την Αλυκή που ήταν παλιά ένα ιχθυοτροφείο - αν ξέρεις την περιοχή), το κοπάδι άνοιξε δεξιά και αριστερά με το που μπήκα μέσα του και μετά φύγαμε προς την έξω πλευρά του ακρωτηρίου και το κοπάδι έμεινε εκεί που το βρήκαμε.

Κινούνταν σχετικά αργά κι έμοιαζαν πραγματικά να έχουν κάποιο λόγο που βρίσκονταν εκεί σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά αυτός ο λόγος παραμένει ακόμη μυστήριος για μένα.