Καλησπέρα,
Σώτο δεν έκανα επιλεκτικό σχολιασμό των θέσεών σου - αυτά τα κάνουν οι πολιτικοί μας- απλά έβαλα ένα κομμάτι από αυτά που έλεγες για να προσανατολίσω αυτούς που διαβάζουν που αναφέρομαι. Δε νομίζω πως είμαι τόσο ανεπίδεκτος συζήτησης και διαλόγου ώστε να μη μπορώ να σε καταλάβω. Άσε που και στο χωριό μου στο Ναύπλιο πολύ βαρειά τα μιλάνε...Θέληση να έχεις και όλα τα καταλαβαίνεις...Δε χρειάζεται να απογοητεύεσαι για μένα. Ίσως θα έπρεπε να διαβάσεις καλύτερα το post μου ώστε να καταλάβεις τι θέλω να πω. Θέλω να τονίσω πως μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει κατάδυση και να φωτογραφίζει το βυθό αλλά και να κάνει ψαροντούφεκο και να χτυπάει ψάρια και να μην είναι ψυχασθενής.
Μαράκι έως τώρα δεν έχω δει κανέναν να ψαρεύει με μπουκάλα ή με δυναμίτη, όσο και άν σου φαίνεται περίεργο. Ξέρω για πάρα πολλούς, το έχω καταγγείλει αυτό και στα δυο λιμεναρχεία της περιοχής, αλλά με λόγια δε γίνεται τίποτα. Έφτασα μάλιστα να καθαρίζω λιμάνι με άλλους δύτες οι οποίοι μετά παρουσία του λιμενάρχη εξιστορούσαν πως χτύπησαν την τάδε σφυρίδα - με μπουκάλα-εννοείται.
Το χειρότερο σε όλη αυτή την ιστορία -συζητώντας μαζί τους και προσπαθώντας να τους καταλάβουμε???- είναι σα να τους δίνουμε συγχωροχάρτι μπαίνοντας στη διαδικασία να σκεφτούμε ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό ή άν αυτός έχει ανάγκη ή έχει 5 παιδιά κτλ...Και εγώ είχα ανάγκες αλλά δεν πήρα τη μπουκάλα και το ντουφέκι να ''βγάλω'' τον πολύ εύκολο ροφό >15 κιλών που έβλεπα συνέχεια.
Γιώργο συμφωνώ πως βλέπουμε μικρά ψάρια στα περιοδικά κτλ...Όμως ο ροφός 4 κιλών δεν είναι μικρός όσο και να επιμένεις!!!
Δεν πολυδιαβάζω τελευταία ψαροντουφεκάδικα περιοδικά (μου τα τρώνε τα 2 diver

) αλλά και εγώ δε νομίζω να τους κράζουν.
Εγώ και φαντάρος έκανα και δεν κάπνισα. Πάντως αν και μη καπνιστής θα προτιμούσα να σβήνουν το τσιγάρο τους αλλού και όχι στο μεγάλο τασάκι-την ακτή.
Επιμένω και οργίζομαι με την υποκρισία. Δεν είναι αυτοί κάφροι και ''εμείς'' οι αυτόνομοι οι σωστοί, φίλοι της φύσης κτλ. Μιλάω μόνο γι αυτούς που χτυπάνε ψάρια για να τα φάνε ή για να κάνουν το τραπέζι στους δικούς τους και όχι γι αυτούς που ζούν από αυτό - και δυστυχώς δεν είναι λίγοι, αλλά σίγουρα θα ήταν ποιο εύκολο να το κάνουν αυτό με μια μπουκάλα στην πλάτη παρά με την ανάσα τους-.
Έχω αναφερθεί ξανά στο θέμα αλλά άκρη δε βγαίνει...ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΑΡΙΑ!!! ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΛΑΓΙΣΙΑ!!! Για να γίνουν αυτά χρειάζεται ένας συνδυασμός προσόντων, εξάσκησης, συνεχούς επαφής με τη φύση, εξοπλισμού αλλά και πολύ τύχη!!! Οι γενικεύσεις είναι ότι χειρότερο...