30-10-09, 20:19
|
 |
Μέλος ΔΣ Άλλων Συλλόγων
|
|
Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
|
|
Απάντηση: C/S Old Father (Παξοί)
Τον Σεπτέμβριο του 2008 βρέθηκα στους Παξούς για διακοπές και μου δόθηκε η ευκαιρία να καταδυθώ και στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού αλλά και στο ανατολικό μέρος .
Το ναυάγιο C/S Old Father έχει πέσει στα βαθιά και όταν ρώτησα τους ντόπιους μου απάντησαν ότι η πτώση του οφείλεται κυρίως από υποθαλάσσιους σεισμούς , ψάρια πραγματικά δεν υπήρχαν στο βορειοδυτικό μέρος τουλάχιστον σε τέσσερα διαφορετικά σημεία που καταδύθηκα μέχρι περίπου τα –25m εκτός από κάποιες πανέμορφες σμέρνες (αχ βρε Ειρήνη που μου θάμπωσες την μηχανή) , ο βυθός είναι αρκετά απόκρημνος θα έλεγα wall diving σε αντίθεση με το ανατολικό άκρο του νησιού .
Στο ανατολικό άκρο και βόρεια και νότια και σε βάθος που δεν ξεπερνούσε τα –18m είδα πολλά ψάρια σε νηπιακή ηλικία θα έλεγα ,ροφοί που δεν ξεπερνούσαν τα 15cm αρκετά μικρά χταπόδια και πολλούς κρείττονες αν τους λέω σωστά (το μεγάλο κογχύλι 20 με 25cm τελείως κωνικό) , ρωτώντας τους ντόπιους ψαράδες για το που είναι τα μεγάλα ψάρια και εξηγώντας τους ότι ασχολούμαι μόνο με φωτογραφία, άλλωστε αρκετοί με έβλεπαν και το κατάλαβαν, η απάντηση τους ήταν ομόφωνη, αυτοί οι γείτονες τουρίστες από τα δυτικά τα έχουν ρημάξει .
Μεγάλη εντύπωση μου έκανε βέβαια η καθαρότητα και η διαύγεια των νερών (καμία σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει εδώ στον Πατραϊκό).
|