|
Απάντηση: Αγορά στολής για χειμώνα.
Προσωπικη μου αποψη στο θεμα επιλογης στολης για το ξεκινημα ειναι μονον η υγρου τυπου . Την στεγανη την αποκλειω σαν πρωτη και μοναδικη επιλογη , επισης και την ημιστεγανη την θεωρω δυσχρηστη για καποιον που θα παρει πρωτη φορα εξοπλισμο . Η στεγανη ειναι ιδιαιτερα δυσχρηστη (χωρις να θελω να μειωσω κανεναν) σε σχεση με την υγρου τυπου . Γνωμη μου ειναι οτι η υγρου τυπου θα σας εξυπηρετησει ολοκληρο τον χρονο και αν και οταν αποφασισετε να παρετε δευτερη φορμα τοτε να κοιταξετε τις δυο αυτες πιθανοτητες . Ολοι οι τυποι ειναι εξαιρετικοι , θαυμασιοι ευχρηστοι κλπ κλπ , αλλα οι στεγανες και ημιστεγανες κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι μεταγενεστερες επιλογες . Μην παρασυρεστε απο μοδες - techιλικια κλπ . Αν εισαστε Open Water δεν πρεπει να πατε εκει που λενε οι "παλιοι" οτι επικρατουν ιδιαιτερα χαμηλες θερμοκρασιες (θα πατε μετα απο εκπαιδευση και εμπειρια ) . Αφηστε τα για αργοτερα (λεω εγω ) . Μπαινει χειμωνας και ολοι μας κρυωνουμε . Το καλοκαιρι θα παραζεσταθειτε και θα ψαχνετε να αγορασετε ξανα φορμες . Καλυτερα να δωσετε κατι παραπανω για να αγορασετε εναν ρυθμιστη πιεσης ή - και εναν πλευστοτητας ( ή να με κερασετε 3 εβδομαδες στα Cocos ) . Οπως ειπαν και αλλοι , με , πανω κατω , 200 ΕΥΡΩ καλυπτεστε . Δεν ειναι θεμα τσιγγουνιας αλλα πρακτικοτητας . ΟΚ , σιγουρα δειχνουμε πιο στυλατοι μεσα στις ημι και στεγανες , ακομα πιο μαχιμοι θα δειχνουμε και στα σκαφανδρα μιας ατμοσφαιρας , ετσι ωστε οι φιλοι-ες μας να μας θαυμαζουν και να συμβαδιζουμε με τους εμπειρους και επαγγελματιες (περιπου και μονον σε θεμα εξοπλισμου ) . Υγρου λοιπον και καλες πολλες βουτιες .