Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fivos
Σ' αυτή την περίπτωση, πως αντιμετωπίζει ο διασώστης το ενδεχόμενο να πανικοβληθεί κάποιος (μη δύτης) μέσα στο νερό και να του φύγει ο ρυθμιστής απ' το στόμα ή π.χ. το να πρέπει "το θύμα" να κάνει εξίσωση της πίεσης στα αυτιά του σε περίπτωση που το σιφώνι είναι βαθύτερο από 1-2 μ. ενώ δεν έχει εκπαιδευτεί γι αυτό?
|
Το ξαναδηλώνω για να μην παρεξηγηθώ πως ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΣΠΗΛΑΙΟΚΑΤΑΔΥΣΗ οπότε απαντώ εγώ με τα λίγα που ξέρω μέχρι να γράψει κάποιος που πραγματικά θα ξέρει, άρα αντιμετωπίστε τα (τεχνικά) γραφόμενα μου με την ανάλογη σοβαρότητα...
Πάμε λοιπόν...
Το θύμα είναι δεμένο στο φορείο (άρα ακινητοποιημένο), ευτυχισμένο (αν και τραυματισμένο) με την ανάλογη χημική βοήθεια φυσικά (παυσίπονα - ναρκωτικά ανάλογα με τον τραυματισμό), να φύγει από το στόμα ο ρυθμιστής δεν υπάρχει περίπτωση καθότι χρησιμοποιείται μάσκα full face και με τα αυτιά όντως υπάρχει θέμα... για το οποίο υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία λέει πως οι διασώστες του τρυπούν τα τύμπανα πριν την βουτιά, η άλλη πως τα σπασμένα τύμπανα σε ένα (ναρκωμένο) τραυματία είναι το τελευταίο που μας απασχολεί άρα τα αφήνουμε να σπάσουν μόνα τους.
Kι ένα videάκι από την προσέγγιση της Γαλλικής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας:
Δημήτρης