Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-11-09, 12:21
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: νεος στην καταδυση-ψαροντουφεκο

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
Δημήτρη......
Ναι Μαρία.............δυστυχώς και ξέρεις γιατί;

Γιατί μετά από αυτό που έγραψες σ΄ ένα παλιό thread (ποστ #179)

Παράθεση:
Τα παιδιά που εμπλέκονται μέχρι στιγμής σε αυτό το διάλογο (εξαιρώ τον άμπαλο κι ελπίζω να καταλαβαίνει γιατί) είναι παιδιά με εξαιρετικες αρχές ως προς τη δραστηριότητα που ασκούν. Είναι παιδιά που μπορουν να επηρεάσουν νεότερους. Είναι άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν τη θάλασσα.... που κινδυνεύουν όπως κι εμείς από παράνομα δίχτυα και δυναμίτες... που εξανίστανται με την οικοπεδοποίηση των ακτών και το απανταχού τσαλαπάτημα και ξετίναγμα των θαλασσών. Διαφωνείς μήπως;
μπήκα στην διαδικασία να προσπαθήσω να κατανοήσω τον τρόπο που προσεγγίζουν αυτά τα παιδιά την θάλασσα. Δεν σου κρύβω ότι είχα νοιώσει άσχημα και είχα μετανιώσει για κάποια ποστ μου που αφορούσαν τον Φοίβο, σκεπτόμενος ότι τον αδίκησα. Έτσι μπήκα στα φόρουμ του ψαροντούφεκου -σε ένα μάλιστα έγραφα κιόλας μέχρι που σταμάτησα για δικούς μου λόγους-, διάβασα για τον εξοπλισμό, τα καρτέρια, τα πλαναρίσματα και όλες τις άλλες τεχνικές, διάβασα για τους νόμους, διάβασα για τον τρόπο αντιμετώπισης της λείας, και αναγνώρισα στους ψαροντουφεκάδες τουλάχιστον ένα στοιχειώδες δικαίωμα στην άντληση κάποιου μέρους της εθνικής θαλάσσιας βιομάζας. Όπως πάει ο ερασιτέχνης ψαράς με την πετονιά και πιάνει τέσσερα ψάρια που θα φάει αργότερα, περνώντας μερικές ώρες μέσα στην φύση, έτσι πάει και ο ψαροντουφεκάς, ο οποίος είναι εξ΄ ορισμού ερασιτέχνης μια και δεν υπάρχουν επαγγελματίες ψαροτουφεκάδες, για να κάνει το ανάλογο που του επιτρέπει ο νόμος. Μου αρέσει δεν μου αρέσει δεν παίζει ρόλο, είναι δικαίωμα του και καλά κάνει. Όλα εντάξει μέχρι εδώ. Μετά όμως ήρθαν και οι δεκάδες ξυρισμένες στολές, τα πολλά carbon ντουφέκια, τα carbon πέδιλα και η έλλειψη χρημάτων......μια μακριά, μεγάλη και αιμοσταγής ιστορία, απανθισμένη με μια συνεχή προσπάθεια να έρθει η ψ/τ ηθική στα μέτρα των αναγκών του εκάστοτε κυνηγού.

Παρακολούθησα επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις επιδώσεις του Φοίβου, όχι μόνο στο ψαροντούφεκο αλλά ειδικά στην ελεύθερη κατάδυση, και διαπίστωσα ότι ήταν ένας φέρελπις και ταλαντούχος νέος με πολύ καλό μέλλον στον χώρο του, με άποψη και καλό δείγμα γραφής, μέχρι που ήρθε ένα ποστ του σε σχέση με τον πρώτο του τόνο σε ένα από τα ψαροντουφεκάδικα φόρουμ. Μετά από ψαροντουφεκάδικες κόντρες, για τους δικούς τους λόγους, ο Φοίβος αποχώρησε από το φόρουμ αυτό αφήνοντας την εντύπωση ότι "τίμησε" τον τόνο που σκότωσε, "ψάρι-τρόπαιο" σύμφωνα με την ψαροντουφεκάδικη ζαργκόν. Αυτό πίστευα κι΄ εγώ μέχρι που διάβασα την "όμορφη ιστορία του τόνου".

Τελικά είχε κι΄ ένα κέρδος η όλη υπόθεση, δόθηκε απάντηση στην παλιά μου ερώτηση (βλ. ποστ #142) τουτέστιν

Παράθεση:
Από τι υλικό ήταν φτιαγμένη η πέτρα του Σίσυφου;
Τώρα ξέρουμε, από ΕΥΡΩ .......

Τέλος πάντων πολύ φασαρία για το τίποτα.........πάντως λυπάμαι πολύ και για τον τόνο και για τον Φοίβο....κρίμα.....

DG

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Dimitris Galon : 26-11-09 στις 13:12.
Απάντηση με παράθεση