Από τα μέρη που αναφέρεις έχω βουτήξει μόνο στην Κεφαλονιά, το 2001.
Βούτηξα με το μοναδικό καταδυτικό που υπήρχε τότε στην Αγ.Ευφημία.
Τα παιδιά που το είχαν ήταν αρκετά συμπαθητικά, οργανωμένα με λογικές τιμές (δυστυχώς δεν θυμάμαι νούμερο) και με καλό, καινούργιο εξοπλισμό.
Ένα θετικό που θυμάμαι είναι πως τα σημεία που βουτούσε το καταδυτικό τα περιφρουρούσε από ψαροντουφεκάδες και είχαν πολύ ζωή.
Επειδή μάλιστα κατά καιρούς τάιζαν και τα ψάρια, κάποια από αυτά αναγνώριζαν τα παιδιά του καταδυτικού υποβρυχίως και τους ακολουθούσαν σαν σκυλάκια
Ένα αρνητικό που θυμάμαι ήταν πως οι βουτιές ήταν σχετικά μικρές (30-35 λεπτά) που εμένα προσωπικά δε μου φτάνει.
Ένα άλλο θετικό είναι ότι όταν γέμιζα (τις δικές μου μπουκάλες) για να πάω να βουτήξω απο στεριά χωρίς το καταδυτικό, μου γέμιζαν τζάμπα.
Η Αγία Ευφημία βρίσκεται αν θυμάμαι καλά Ανατολικά. Το μοναδικό άλλο απελευθερωμένο σημείο που είχες τότε πρόσβαση με αμάξι ήταν στο Βόρειο/Βορειο Δυτικό τμήμα του νησιού (νομίζω λεγόταν "Αλατιές").
Ρηχή βουτιά, από μια μικρή παραλία, αλλά με ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Ωραία ταβέρνα με νοστιμιές, δίπλα στο κύμα
Ο Αίνος (το βουνό της Κεφαλονιάς) είναι πανέμορφο αλλά θέλει προσοχή: είναι αρκετά ψηλό, πάνω από 1400μ και με συχνές και ξαφνικές καλοκαιρινές καταιγίδες - και τα δύο είναι αρκετά επικύνδυνα μετά από κατάδυση.
Λίγες και παρωχημένες βέβαια οι πληροφορίες που έχω. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει το καταδυτικό ή αν έχει αλλάξει η διεύθυνση.
Τότε ήταν εποχή φώκιας και ...ποτοαπαγόρεσης, ενώ τώρα με την απελευθέρωση των καταδύσεων θα έχεις σίγουρα περισσότερες επιλογές.
Καλά να περάσετε !

και περιμένουμε να εμπλουτίσεις αυτό εδώ το θέμα με πολλές-πολλές φρέσκιες πληροφορίες όταν γυρίσεις εεε