Η επιστολη εμενα μου φανηκε υποπτα αναλυτικη και κοματι marketιστικη. Η πολιτικη της uwatec για την υποστηριξη ειναι 'ολα στο εργοστασιο'. Αυτο εμενα σαν προγραμματιστη μου αφηνει μεγαλες υποψιες. Ετσι ενω ειναι ιστορικος κατασκευαστης, χρησιμοποιω προσωπικα αποκλειστικα loggers και dc στα οποια η μπαταρια να ειναι μια φτηνη Li η απλη ΑΑΑ (πχ Mares). O αλγοριθμος και δυνατοτητες ειναι στοιχειωδεις αλλα ετσι κι αλλιως δεν βασιζομαι σε αυτα.
Ο πραγματικος υπολογισμος ποσοστου φορτισης μιας μπαταριας χωρις δεν προκυπτει απο το δυναμικο η ρευμα της αλλα αναλογα με την τεχνολογια της απο τα ιστορικα των προηγουμενων παραμετρων και το ιστορικο θερμοκρασιων της. Οπως καταλαβαινεις επειδη αυτο ειναι τεχνικα αδυνατο υπολογιζεται προσεγγιστικα με κουφα αποτελεσματα, που τα βλεπουμε συχνα στα κινητα. Αν δοκιμασεις να ξεκινησεις τη φορτιση ενος εντελως αδειου σημερινου κινητου θα προσεξεις οτι σε 15 λεπτα θα δειχνει οτι ειναι εντελως φορτισμενο (λογω της θερμοκρασιας) πραγμα που απεχει πολυ απο τη πραγματικοτητα.
Οταν λοιπον οι κατασκευαστες δεν αφηνουν προσβαση στα error log εμεις μπορουμε να τους επιλεγουμε ωστε η αλλαγη μπαταριας (εφοσον δεν επηρεαζει τη στεγανοτητα του dc) να ειναι δικη μας υποθεση.
Για το alladin δε ξερω αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχεις ηδη βαλει λουρακι στο ρολοι.

BONUS TIP για αντικατασταση στο πλαστικο λουρακι οποιουδηποτε ρολοιου προτιμηστε το χοντρο ανταλακτικο λουρι της Casio. Βρισκεται ευκολα και κοστιζει τα μισα απο τα original.