Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-08-07, 15:32
fivos fivos is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα, Αγ.Ανάργυροι
Απάντηση: "Err" στα -30μ: Aladin Air Z (UWATEC) Dive Computer

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Δηλαδή να δώσω 500 ευρώ και να μου χαλάσει σε 5 χρόνια; 100 ευρώ τον χρόνο δλδ.
Είναι πιο τραγικό απ' ότι το περιγράφεις: Το 2001 που το αγόρασα δεν είχα πείρα αγορών από internet και το αγόρασα από Ελλάδα γύρω στα 1015 ευρώ αν θυμάμαι καλά (είναι το μοντέλο που σου δίνει ασύρματα και την πίεση της μπουκάλας, οπότε στην τιμή περιλαμβάνεται και ο πομπός που βιδώνει σε μια έξοδο υψηλής πίεσης του α' σταδίου).

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο neokles Εμφάνιση μηνυμάτων
Επιπλέον θα μπορούσε τα κρίσιμα για την λειτουργία υλικά να τα έχει και σε ένα backup ώστε αν χαλάσει το κάποιο να σε βγάλει μέχρι την επιφάνια με ασφάλεια.
Σαν προγραματιστής, κι εγώ κάτι αντίστοιχο σκέφτηκα:
Αν το πρόβλημα είναι πτώση τάσης, εκεί ίσως να μην μπορεί να λειτουργήσει καθόλου ή να και είναι επικίνδυνο να σου δώσει λάθος ενδείξεις.

Αν όμως το πρόβλημα είναι σε έναν από τους αισθητήρες (π.χ. θερμοκρασίας) θα μπορούσε το software του D.C. να μπει σε "λειτουργία κατάστασης ανάγκης" όπου να σου δείχνει μεν ERR για να εγκαταλείψεις τη βουτιά αλλά να εξακολουθήσει να σου δίνει όσα στοιχεία μπορεί με τους σένσορες που εξακολουθούν να δουλεύουν, π.χ. να σου δείχνει χρόνο βουτιάς, ρυθμό ανόδου κλπ. - πράγματα που εξακολουθούν να είναι πολύ χρήσιμα.
Έχω ακούσει από κάποιους δύτες (κυρίως αμερικάνους) ότι έχουν αντικαταστήσει το μηχανικό μανόμετρο / βαθύμετρο της κονσόλας με το dive computer. Αν και θεωρώ τελείως λάθος αυτή την κίνηση από άποψη ασφαλείας, σκέψου πόσο σημαντικό είναι σ' αυτή την περίπτωση να εξακολουθήσει να σου δίνει το D.C. έστω κάποιες πληροφορίες.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο hal Εμφάνιση μηνυμάτων
Ακριβως λογω αυτης της συμπεριφορας μαζι με μερικους φιλους εδω αλλαζουμε μπαταριες αρκετα συχνα πολυ πριν φτασουν στο 50% ( δεν το κανουμε απο παραξενια παθαμε και μαθαμε...). Εδω βοηθουν τα μοντελα που αλλαζεις την μπαταρια μονος σου. Δινοντας προσοχη στην εγκατασταση (συνηθως πρεπει να αλλαξεις και το οring απο το καπακι) και διαλεγοντας φρεσκες μπαταριες μπορουν να αποφευχθουν τετοια περιστατικα ευκολα.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Οταν λοιπον οι κατασκευαστες δεν αφηνουν προσβαση στα error log εμεις μπορουμε να τους επιλεγουμε ωστε η αλλαγη μπαταριας (εφοσον δεν επηρεαζει τη στεγανοτητα του dc) να ειναι δικη μας υποθεση.
Έχετε πολύ δίκιο και οι δύο. Αυτό ακριβώς είναι και το βασικό (ίσως το μόνο) μειονέκτημα της UWATEC τουλάχιστον στα παλιότερα μοντέλα:
Ότι για αντικατάσταση μπαταρίας πρέπει να πάει στην εταιρεία, να κάνει 15-20 μέρες και να στο χρεώσουν κι όλας. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως αυτά τα μοντέλα είναι γεμάτα με λάδι εσωτερικά - για να είναι ασυμπίεστα και η μπαταρία είναι κολλημένη στην πλακέτα.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο fin Εμφάνιση μηνυμάτων
Για το alladin δε ξερω αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχεις ηδη βαλει λουρακι στο ρολοι.
BONUS TIP για αντικατασταση στο πλαστικο λουρακι οποιουδηποτε ρολοιου προτιμηστε το χοντρο ανταλακτικο λουρι της Casio. Βρισκεται ευκολα και κοστιζει τα μισα απο τα original.
Εννοείται ότι έχω πια πάντα ρολόι μαζί μου. Στις διακοπές αγόρασα καινούργιο για να συνεχίσω να βουτάω

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
Μήπως ανέβηκες γρήγορα κάποια μέτρα;
Γιώργο, όχι η βουτιά ήταν μια πολύ ομαλή κάθοδος τη στιγμή που έδειξε το λάθος (σκαλοπάτι στα 12μ, 25μ και άμμος στα 30)
Έχεις κάτι υπ' όψιν σου και το λές?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 30-08-07 στις 17:36.
Απάντηση με παράθεση