Έχασες!!
Είχα τον ρόλο του μεταφραστή στην παλαιστίνια που είχε έρθει. Όμως ήταν τόσο συγκλονιστηκες οι μαρτυρίες των ομιλητών που είχα μείνει με κομένη την ανάσα. Οσα reports και να διαβάσεις όσα δημοσιεύματα και να βρεις, η αφήγηση ακτιβιστών του
International Solidarity Movement που τα έχουν ζήσει στο κυριολεκτικά στο πετσί τους πραγματικα σε σοκάρει.
Από τα παράλογα του πολέμου και της κατοχής: Δεν τους επιτρέπουν επαρκείς ποσότητες νερού ούτε για βασικές ανάγκες ενώ την ίδια ώρα στο δίπλα ακριβώς χωριό (εποίκων) κόσμος κολυμπάει σε πισίνες!
Κυριολεκτικά οι κάτοικοι της Γάζας είναι οι σύγχρονοι ελεύθεροι πολιορκημένοι.
Όπως έχω ξαναπεί η ομάδα της διεθνούς αμνηστίας στην οποία συμμετέχω έχει ως κύριο έργο της το Παλαιστινιακό. Από την συζήτηση βγήκα πιο αποφασισμένος να μην αφήσω να σβησει το κερί της ελπίδας για αυτούς τους ανθρώπους.
Θα γίνουν σύντομα κι άλλες δράσεις. Με την άδεια των διαχειριστών θα τα ανακοινώσω εδώ.