Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #19  
Παλιά 05-01-10, 15:57
sofia-l sofia-l is offline
 
Εγγραφή: 22-10-2007
Μηνύματα: 14
Απάντηση: Ο Αρχαίος Δίολκος φωνάζει βοήθεια

Τελικά χρειάστηκε να γίνει διεθνώς ρεζίλι το Υπουργείο (δείτε διεθνή έκκληση στο http://www.thepetitionsite.com/petition/870477005 , με υπογραφές από 101 χώρες του κόσμου) και να κάνει προανακρίσεις ο Εισαγγελέας, για να μπορέσει το Υπουργείο να στοιχειοθετήσει ένα πρώτο έγγραφο για το μνημείο (κι αυτό φτιαγμένο με στοιχεία που με επιμονή του υποδείχθηκαν από ιδιώτες) και να κάνει μια πρώτη στοιχειώδη ενέργεια ώστε, σε δύο σημεία που το μνημείο "ξηλωνόταν" συνεχώς χάνοντας λίθους στο νερό, να σταματήσει η διάβρωση.



Επίσης έγινε γνωστό ότι υπάρχει κάποια επίσπευση της διαδικασίας για τη μόνιμη προφύλαξη - και ελπίζω αναστήλωση - του μνημείου... τα ήδη διαταραγμένα τμήματα όμως υφίστανται συνέχεια νέες ταλαιπωρίες (δείτε πρόσφατο βίντεο στο http://www.youtube.com/user/sofiagreek#p/a ), αφήστε που η διάβρωση πλησιάζει ένα τμήμα του μνημείου και από το πλάι!

Βασικό θέμα, που αφορά σίγουρα και άλλα μνημεία, είναι πάντως να διαρθρωθούν διαφορετικά οι μηχανισμοί του ΥΠΠΟ και να πάψει να είναι διαχρονικά τόσο ανήθικο και ανάπηρο ώστε μνημεία του φυσικού και ιστορικού μεγέθους του Δίολκου να χάνονται...
Απάντηση με παράθεση