Θέμα: Μη(;)Κ.Ο.
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-01-10, 14:27
Το avatar του χρήστη Physalia
Physalia Physalia is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: Μη(;)Κ.Ο.

κάτι διάβασα διαγωνίως:

Παράθεση:
Η κατά τα ανωτέρω εδάφια εγκατάσταση Α.Π.Ε. είναι κατ’ αρχήν δυνατή, μετά από τήρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης όπως κάθε φορά ισχύει, σε όλες τις περιοχές της χώρας, εκτός από:
α) τις περιοχές που έχουν θεσμοθετηθεί ως περιοχές απολύτου προστασίας της φύσης σύμφωνα με τα άρθρα 19 και 21 του ν.1650/1986 και στην οικεία ειδική περιβαλλοντική μελέτη έχει τεκμηριωθεί ανά τεχνολογία και μέγεθος σταθμών Α.Π.Ε. η μη αντιστρεπτή επίπτωσή τους στο προστατευτέο αντικείμενο,
β) Τα κηρυγμένα διατηρητέα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τις οριοθετημένες αρχαιολογικές ζώνες προστασίας Α που έχουν καθορισθεί κατά τις διατάξεις του αρ. 91 του ν.1892/1991 ή κατά τις διατάξεις του ν.3028/2002,
γ) Τους υγρότοπους διεθνούς σημασίας (Ραμσάρ) και τις υπό καθεστώς προστασίας περιφερειακές ζώνες.
δ) Περιοχές του δικτύου Natura 2000, όταν οι οικείες Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες ορίζουν ρητά ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
ε) Των πυρήνων των εθνικών δρυμών και των κηρυγμένων μνημείων της φύσης και των αισθητικών δασών που δεν περιλαμβάνονται στις περιοχές της περιπτώσεως β΄ του άρθρου 6 του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού.
στ) Των οικοτόπων προτεραιότητας περιοχών της επικράτειας που έχουν ενταχθεί ως τόποι κοινοτικής σημασίας στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 σύμφωνα με την απόφαση 2006/613/ΕΚ της Επιτροπής (ΕΕ L 259 της 21.9.2006, σ. 1).
ζ) Κηρυγμένες αναδασωτέες εκτάσεις,
η) Εθνικά Πάρκα. Σε όποια η εγκατάσταση αιολικών δεν προβλέπεται ρητά στις πράξεις ίδρυσής τους, καθώς και στις περιοχές για τις οποίες εκκρεμούν διαδικασίες χαρακτηρισμού τους ως Εθνικά Πάρκα.
Οι ανωτέρω περιορισμοί ισχύουν για τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ και για τα συνοδευτικά αυτών έργα.
δεν τους βλέπω να ξεπουλάνε και τίποτα...
αλλά σίγουρα με ενδιαφέρει να μάθω που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα κατά τη γνώμη σου εφόσον έχεις ασχοληθεί περισσότερο.

[εγώ σίγουρα δεν προσπάθησα να απαξιώσω εσένα και τη δυνατότητά σου να κατανοείς, το αντίθετο μάλιστα......

Επίσης, τα λέω όλα αυτά έχοντας υπόψη μου ότι το (τρόπον τινά) χωριό μου (Σητεία) διαθέτει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 3-4 αιολικά πάρκα, χωρίς αυτό να έχει ενοχλήσει κανέναν από τους συντοπίτες μου. Αντιθέτως, πολλοί από αυτούς έχουν βρει δουλειά σε αυτές τις επιχειρήσεις και έναν καλό λόγο για να μείνουν στον τόπο τους αξιοποιώντας τα προσόντα και τις γνώσεις τους αντί να αναγκαστούν να ξενιτευτούν στα μεγάλα αστικά κέντρα.]

Πίτα ΟΛΕ και αναμένω το στόρυ!