Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-02-10, 12:59
Το avatar του χρήστη neokles
neokles neokles is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Ν. Ψυχικό
Απάντηση: Διεθνής Αμνηστία: Μαντήλα: σύμβολο καταπίεσης ή έκφραση πίστης, δικαίωμα ή απειλή;

Μήπως θα πρέπει να διαχωρίσουμε μερικά πράγματα;

Η κλειτοριδεκτομή, η περιτομή, οι θυσίες ανθρώπων και η βεντέντα απέχουν αρκετά από την μαντήλα ή την μπούρκα. Ο σημαντικότερος είναι ότι την μαντίλα ότι ώρα θες την βγάζεις. Για το αν θα φορούσα το οτιδήποτε στο κεφάλι μου ή στον λαιμό μου ως σύμβολο πίστης είναι κάτι που θα ήθελα να το πιστέψω και να το κάνω μόνος μου. Άλλοι θα φορέσουν την μαντήλα, άλλοι θα βάλουν μπούρκα, άλλοι θα φορέσουν σταυρουδάκι στον λαιμό τους άλλοι κάνουν τον σταυρό τους περνώντας έξω από εναν Χριστιανικό ναό.

Ότι έχει να κάνει με την έκφραση πίστης και φυσικά σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλους μας άσχετα αν συμφωνούμε με αυτό. Αυτή είναι και ένδειξη ωριμότητας μιας κοινωνίας. Ο σεβασμός στο διαφορετικό. Αυτό είναι που χάνει ο κύριος Kevin Rud ο οποιος ξεχνάει ότι οι μουσουλμάνοι της Αυστραλίας (είτε λέγονται μετανάστες είτε "βέροι Αυστραλοί") έχουν κάποιες υποχρεώσεις ακριβώς ίδιες με των υπόλοιπων Χριστιανών Αυστραλών. Αφού λοιπόν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και τα ίδια δικαιώματα και άρα κάθε δικαίωμα να παραπονιούνται, να προτείνουν αλλαγές και να εκφράζουν την πίστη τους και να απαιτούν τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάθε άνθρωπο.

Όπως είπε και ο Γιώργος αν και δεν θα εμπόδιζα κανένα να φορέσει στο κεφάλι του (ή όπου αλλού) ότι θέλει. Άλλωστε μια βόλτα σε ένα μπαρ και θα δούμε και άλλες "επεμβάσεις" στο σώμα με παράδειγμα το body piercing το οποίο ξεκινάει από την μύτη και φτάνει στα πιο απίθανα σημεία. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να διακρίνουμε που σταματάει η ελεύθερη βούληση και που ξεκινάει ο καταναγκασμός όχι κατ' ανάγκη υπο την μορφή της φυσικής βίας αλλά έστω και με την μορφή την ανάγκης του ατόμου να γίνει αποδεκτός από τους γύρω του.
Απάντηση με παράθεση