Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-02-10, 11:02
Το avatar του χρήστη ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ is offline
Μέλος ΔΣ Άλλων Συλλόγων

Απάντηση: Liberty - Το πρώτο πλοίο τεχνητός ύφαλος στην Κύπρο.

Εγώ προσωπικά εδώ που φτάσαμε τις περιβαλλοντολογικές μελέτες τις έχω γραμμένες. Βλέπω ξεκάθαρα πως αν βυθιζόταν ένα πλοίο στον Πατραικό πχ που οι τράτες σαρώνουν μέρα νύχτα και ρίχνανε και 2-3 ντουβάρια γύρω γύρω σε μια περιοχή πχ ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο θα γέμιζε το μέρος ψάρι. Ας μην βυθιστεί πλοίο, άλλη λύση , ρίχτε ντουβάρια ένα γύρο....Και οι ψαράδες στην τελική θα είχαν καλύτερες ψαριές αφού τα ψάρια δεν μένουν όλα μέσα σε αυτόν τον τόπο αλλά όταν αυξάνεται ο πληθυσμός τους φεύγουν και για άλλες περιοχές... και θα καταλήγουν στα πιάτα μας... Εννοείται ότι δεν μιλάμε για ανεξέλεγκτες βυθίσεις αλλά για μελετημένες βυθίσεις πλοίων που δεν θα προξενήσουν ζημιά στο περιβάλλον και σε αυτοδύτες που πιθανώς θα τα επισκέπτονται (καθαρισμένα από λάδια καύσιμα κλπ , με σφραγισμένα τα επικίνδυνα για διείσδυση μέρη κλπ κλπ...) Κάτι που ξέρουν να κάνουν πιο πολιτισμένες χώρες από εμάς (μπράβο Κύπρο πάλι μας βάζεις γυαλιά)

Είδα πρόσφατα στο ΡΙΚ και τις προσπάθειες για ένα νέο θαλάσσιο πάρκο που γίνεται αλλά δεν πρόλαβα να το δώ όλο. Φτιάχνεται με τον κλασικό τρόπο της πόντισης τσιμεντόλιθων. Μπράβο στην Κύπρο και για αυτό.Εμείς τόσα χρόνια φτιάξαμε δύο θαλάσσια πάρκα με πόντιση τσιμεντόλιθων και άλλων ανάλογων υλικών στη Ροδόπη και στην Κάλυμνο. Στοίχισαν δεν ξέρω και εγώ πόσα εκατομμύρια Ευρώ. Μάσα και εδώ ... Και τώρα έχουμε και άλλα στα σκαριά που στοιχίζουν κατιτίς περισσότερο....Είπαμε λίγα και καλά και καλή χώνεψη...

...ένα πλοίο που πάει στα 1500 μέτρα στο πεδίο βολής Κρήτης τσάμπα είναι, δεν μπορεί να φάει κανένας από αυτό... ... ο νοών νοείτο...
Απάντηση με παράθεση