Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-02-10, 14:27
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline

Περιοχή: Μεστά Χίου!
Απάντηση: Έχω ωραίους καρχαρίες, για περάστε παρακαλώ!!!!!!!

Οι έξι βραγχιακές σχισμές που φαίνονται στο μεγαλύτερο από τα ψάρια μας φωνάζουν πως μάλλον είναι ο Hexanchus griseus. Αν και δεν τα ξέρω πολύ καλά αυτά νομίζω πως ότι και το βάθος που αλιεύτηκε καθώς και το ραχιαίο πτερύγιο που είναι «πολύ πίσω» συνηγορούν σε αυτό. Νομίζω πως είναι το είδος που είχαμε δει και σε μια φωτογραφία στο φόρουμ που είχε τραβηχτή από το ερευνητικό ROV (η μήπως υποβρύχιο δεν θυμάμαι).

Αυτό που πρέπει να σχολιάσουμε είναι πως ο ψαράς αυτός για ερασιτεχνικούς λόγους έχει εργαλεία που μπορούν να σηκώσουν τέτοιο ψάρι από τα 500 μέτρα. Γιατί να μην βαράμε και τα αγριογούρουνα με μπαζούκας δηλαδή ρε παιδιά θα σου πει ο κυνηγός.

Ακόμα στο fishbase λέει ότι είναι ακατάλληλος για να τον φάμε. Ο τύπος επίσης έχει τόσο μεγάλη «εμπειρία» που ζυγίζει τα ψάρια με το μάτι πριν καν τα ανεβάσει! Το άλλο το ψάρι που παρουσιάζει επίσης είναι ενδιαφέρων ιστορία άλλα δεν μπορώ να την βρω τώρα (Τσιρίχι?). Όποιος έχει εύκαιρα τα πρακτικά του συνεδρίου των ιχθυολόγων στη Μυτιλήνη ας ρίξει μια ματιά να μας ενημέρωση πιο είδος είναι. Πρέπει να είναι το είδος που λένε ότι πωλείται παράνομα για γαλέος (αν πάλι θυμάμαι καλά) σε μία δημοσίευση που είχε γίνει στο συνέδριο.

http://www.fishbase.com/Summary/spec...eus&lang=Greek

Στο θέμα του αν απειλείτε το είδος δεν μπορώ να απαντήσω τώρα διότι είναι στην κόκκινη λίστα είναι στο Lower risk. Άλλα ας μην ξεχνιόμαστε ομως! το είδος αυτό είναι σχεδόν σε όλες της θάλασσες του κόσμου και αυτό μπορεί να είναι παραπλανητικό μιας και η παρουσία του στην Μεσόγειο είναι ένα διαφορετικό θέμα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Έκτωρ : 12-02-10 στις 14:33.
Απάντηση με παράθεση