Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-02-10, 10:09
Το avatar του χρήστη seafarer
seafarer seafarer is offline

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ
Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ DNA

Αιγεα μου .......
Ωραια ολα αυτα, αλλα στη Νορβηγια.
Οχι στην Ελλαδα!
Ειμαστε χιλιομετρα μακρια απο αυτη την νοοτροπια και αμφιβαλλω αν θα την κατακτησουμε ποτε!
Οι λογοι ειναι αμετρητοι και ξεκινανε απο τα πιο απλα (καταδυτικα) μεχρι τα πιο συνθετα (κοινωνικο-πολιτικα)
Ας μην τους αναλυσουμε.
Ολοι μας γνωριζουμε λιγο-πολυ τα περι DNA των νεο-Ελληνων.

Παντως απολαυσα το post σου και θα σου πω γιατι.
Γιατι (στην πολυ κλειστη του δομη) καπως ετσι λειτουργει και ο Σ.Κ.Α.
Σαν δηλαδη μια παρεα που συννενοητε με τα ματια και εχει εμπιστοσυνη ο ενας στον αλλο. Αυτη ηταν και παραμενει η αρχικη ιδεα απο την ιδρυση του.
Ο βασικος κορμος του συλλογου εχει βαλει κατι απο την προσωπικη του περιουσια στον συλλογο. Μεγαλο ή μικρο δεν εχει σημασια. Κυριως ομως εχει καταθεσει τον εαυτο του σε σχεση με τους αλλους για να ανεχτει εμενα (που δεν ειμαι και ευκολος ανθρωπος πανω στα καταδυτικα) ή τα αλλα μελη του συλλογου που ειμαστε ολοι διαφορετικοι ετσι; Μας ενωνει ομως η κοινη τρελλα, η παρεα, η συντροφικοτητα στη βουτια, η αγαπη για την θαλασσα. Ανθρωποι παθιασμενοι με την καταδυση, που την αγαπανε πραγματικα και οχι πλασματικα, τυποι που τους αρεσει η διαδικασια απο την αρχη ως το τελος, αυτοδυτες που πηρανε το πτυχιο τους για να βουτανε παντα και οχι να τα παρατησουν στην πρωτη ευκαιρια.
Η πρωτη ευκαιρια αυτη μπορει να ειναι:

1. Του χρονου θα μαθω σκι και θα παρω τα βουνα.
2. Μετα θα γινω skipper και θα σκιζω τις θαλασσες.
3. Υστερα θα παω για rafting.
4. Αργοτερα με συνεπηρε το canoe-cayak
5. Αποφασισα να ασχοληθω με το snowboard
6. Δεν βρισκω καθολου - μα καθολου χρονο! Ποτε να παω;
7. Παντρευτηκα τωρα και δεν με αφηνει η γυναικα μου (αυτο δεν το λεμε - αλλα ετσι ειναι)
8. Βρηκα μια γκομενα και δεν θελω να την χασω φευγοντας για καταδυσεις!
9. Ακολουθω παντα τα θελω και την τρελλα των αλλων (των φιλων μου ή της φιλης μου)
10. Πηρα το πτυχιο μου αλλα ειναι ακριβο σπορ, δεν γινετε να την βγαζουμε τζαμπα; (η τσιγκουνια μερικων σπαει κοκκαλα)
Και αλλοι πολλοι λογοι φιλε μου καλε....

Επειδη ο αθλητισμος ειναι το επαγγελμα μου θα σου πω τα εξης:
Oι Ελληνες δεν αγαπανε τα σπορ! Μονο ενα μικρο ποσοστο! Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Και δεν φταινε μονο αυτοι βεβαια. Φταιει ενας κρατικος σχεδιασμος για την ''δια βιου ασκηση'' που μονο στα βιβλια των σχολειων υπαρχει σαν θεωρια. Στην πραξη μηδεν! Το κρατος απεχει σαν παχυσαρκος κυριος που καθετε και βλεπει τον γονεα να κουβαλαει το παιδι του απο μικρο στον αθλητισμο μηπως και του μεταδωσει το ωραιο αυτο μικροβιο - να αγαπησει τα σπορ.
Ως εκ τουτου παρουσιαζετε το φαινομενο ατομων που κατεχουν 20 πτυχια σε διαφορες δραστηριοτητες και ειναι ασχετοι σε ολα!!!
Ποτε δεν θα γινουν καλοι καπου - δεν θα φτασουν σε καποιο επιπεδο, ουτε τους ενδιαφερει. Γιατι;
Γιατι ειναι ανθρωποι χωρις παθη - χωρις την τρελλα!
Επισης ειναι εγωιστες και καχυποπτοι.
Εχουν μεγαλη ιδεα για τον μικρο εαυτο ολων μας και παντα οι αλλοι εχουν αδικο και τα κανουν λαθος! Καμμια ιδεα δεν ειναι σωστη, γιατι δεν την σκεφτηκαν αυτοι! Μπαινουν σε συλλογους και οργανωσεις και τις κανουν μπαχαλο με την συμπεριφορα τους. Βαζουν λογια και ιδεες, λενε φανφαρες δεξια και αριστερα, προσπαθουν να κανουν κλικες ή βλεπουν κλικες εκει οπου δεν υπαρχουν.

Στο τελος 2 πραγματα συμβαινουν: ή βρισκουν το εδαφος για να ελειγχουν και να παρεισφρησουν στον συλλογο με αποτελεσμα να τον διαβρωσουν και πολλες φορες να τον διαλυσουν (αυτοι ειναι το φρενο σε εναν συλλογο), ή αυτο αποβαλλονται γιατι βλεπουν οτι δεν τους παιρνει!

Ετσι λοιπον συνεβη και σε εμας (και οχι μονο)
Αλλα ο βασικος κορμος της ομαδας μας παραμενει παντα κλειδωμενος σε θεματα ενοτητας και το κλειδι το εχω καταπιει εγω!
Οταν θα πεθανω βλεπουμε........ αντε γεια και χαιρετισμους εκει επανω!
https://kostasandreadis.wordpress.com/
https://www.facebook.com/kandreadis
https://www.facebook.com/guidedivingmanual/

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη seafarer : 28-02-10 στις 18:06.
Απάντηση με παράθεση