01-03-10, 08:51
|
 |
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ
|
|
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
|
|
|
Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ DNA
AIGAIAS, είσαι τυχερός, γνώρισες πως λειτουργεί ένα καταδυτικός σύλλογος στην Νορβηγία. Εάν κατάλαβα σωστά σου άρεσε αυτός το τρόπος λειτουργίας καθώς και το αποτέλεσμα:«πρόθυμος να βοηθήσει», «έχει κερδίσει τον σεβασμό», «κερδίσε την εμπιστοσύνη των υπολοίπων μελών», «εθελοντική εργασία", "αμοιβαία εμπιστοσύνη», «Ο καθένας προσφέρει όπως μπορεί» κ.λ.π.).
Αμέσως αναρωτήθηκα (μάλλον και εσύ) αν μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα και στην Ελλάδα. Διαβάζοντας τα πρώτα σχόλια στο θέμα, ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι που με απασχολεί εδώ και χρόνια:
Ζω εδώ και 23 χρόνια στην Ελλάδα, κάθε φορά με ξαφνιάζει ποσό μερικοί Έλληνες δεν μπορούν να βλέπουν αυτά που βλέπω εγώ κάθε ημέρα. Οι Έλληνες είναι έξυπνοι, φιλότιμοι, ευέλικτοι, δυναμικοί, έχουν ανοιχτό μυαλό, μεγάλη καρδιά, έχουν πάντα μια λύση και μπορούν να μετακινήσουν βουνά, αρκεί να το έχουν αποφασίσει. Δεν τους λείπει τίποτα και δεν χρειάζεται να ζηλέψουν κανέναν Νορβηγό.
Όπως καταλαβαίνεις, είμαι βέβαια ότι αυτό το σύστημα μπορεί να λειτουργεί και εδώ, αρκεί να το θέλουμε. Όλα τα πράγματα έχουν τουλάχιστον δυο πλευρές και έμενα με βοηθάει αφάνταστα να βλέπω το ποτήρι μισό γεμάτο.
Αυτό που βρήκες εσύ έτοιμο στην Νορβηγία, κάποιοι άλλοι το έχουν χτίσει πολύ πριν.
Νομίζω με την ίδρυση του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ έχει γίνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Στο Σύλλογο συμμετέχουν απλοί άνθρωποι, ανάλογα με το χαρακτήρα του καθενός. Όλοι βάζουν το πετραδάκι τους και σιγά σιγά υλοποιείται ένα όραμα παρόμοιο με αυτό που περιγράφεις. Ο καθένας μας συμμετέχει και προσφέρει εθελοντικά ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει. Κάθε αρχή και δύσκολη όπως λέει και η παροιμία.
Όποιος έχει όρεξη και θέλει να μας γνωρίσει από κοντά μπορεί να έρθει στο Σύλλογο (κάθε Τρίτη το βράδυ). Θα ήταν ωραίο κάποια στιγμή να μας πεις από κοντά την δική άποψη.
|