|
Απάντηση: ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ DNA
Το θέμα εδώ δεν είναι να γίνει η συγκρίσει με την Ελληνική πραγματικότητα. Νομίζω όλοι ξέρουμε πόσο διαφορετική είναι η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας, λίγο πολύ όλοι έχουμε κάνει ένα ταξίδι έξω και έχουμε σιχτιρίσει την «πατρίδα» που σκοτώνει τα παιδία της με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Το θέμα εδώ είναι πως ο Aigaias μοιραστικέ μια εμπειρία εκ των έσω από μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα, παιδεία και οργάνωση από τη δική μας και προσωπικά χαίρομαι που διαβάζω κάτι τέτοιο για να παραδειγματίζομαι «κι εγώ σαν πιο μικρή και άβγαλτη» και αυτό δεν το λέω για ‘μένα. Το λέω γιατί οι νέοι άνθρωποι σήμερα έχουν διαφορετική οπτική, ανοιχτά μυαλά και εξελιγμένα γονίδια. Ας ελπίσουμε λοιπόν να πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι άνθρωποι που διαβάζουν κάτι σαν αυτό και αντί να γκρινιάξουν και να μας υπενθυμίσουν πόσο άχρηστοι είμαστε, να χαμογελάσουν και να σκεφτούν την αντίστοιχη δράση στην οποία συμμετέχουν και τους θυμίζει κάτι τέτοιο, αυτοί που με την ίδια λαχταρά ταξιδεύουν, διαβάζουν, γνωρίζουν άλλους πολιτισμούς και προσπαθούν να μην υποστηρίζουν την απάθεια και την αχρηστία της δικής τους κοινωνίας -με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Ξέρω αρκετούς από αυτούς, δεν κάνουν όλοι κατάδυση φυσικά, είναι 5 εδώ 10 παραπέρα-υπάρχουν όμως! Εκεί μ’ αρέσει να εστιάζω.
Μισογεμάτο το ποτήρι απαραίτητα γιατί χανόμαστε!