Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-03-10, 16:19
Το avatar του χρήστη Έκτωρ
Έκτωρ Έκτωρ is offline

Περιοχή: Μεστά Χίου!
Απάντηση: (Εξα)Κοράλλια των θαλασσών μας

--- Για τον την tube anemone παιδιά δεν κατάλαβα ποτέ πως τα ξεχωρίζουν και πάνω κάτω όσο κοιτάω διάφορες φωτογραφίες όλοι λένε πως στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να της ξεχωρίσουμε με ασφάλεια. Το είδος που λέει ο Πουρσανίδης είναι λίγο χλωμό διότι δεν είναι Μεσογειακό από το ότι βλέπω εγώ. Υπάρχουν αρκετές πανομοιότυπες της Cerianthus membranaceus στην Μεσόγειο όπως η Pachycerianthus dohrnidohrn?), η Cerianthus lloydii (η οποία επίσης σε πολλές φάσης δεν αναφέρετε σαν Μεσογειακό είδος και σε άλλες πάλι αναφέρετε σαν Μεσογειακό), η Pachycerianthus solitarius όπου όλες αυτές μεταξύ τους είναι «πιάσε το αυγό και κουρευτώ».
--- για τη άλλη την ανεμώνη νομίζω πως θα συμφωνήσω με την φυσαλίδα μιας και επιπλέον το άτομο της φωτογραφίας πέρα από την δομή του με τα μικρά πλοκάμια κτλ. έχει τα χρώματα που έχει συνήθως αυτό το είδος στα νερά μας.
--- ΤοBalanophyllia europaea εγώ το έχω πετύχει ανοικτό μεσημέρι όπως φαίνεται σε αυτήν την φώτο http://www.sealifebase.org/Photos/Pi...0&what=species