Ας μιλήσω για την προσώπική εμπειρία μου μιας και δεν μου αρεσουν πολύ οι αερολογίες..
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ
δεν νομιζω οτι ειναι καμια επιστημη να ανοιξεις ενα τζακετ (αν μιλαμε για τζακετ αναψυχης, το 99% εχουν κλιπ),
|
κι ομως τα bcd's τεινουν να γίνονται ολο και πιο πολύπλοκα.. εχουν τοσα d-rings και clips που τα βλέπεις και ζαλίζεσαι... θα δεχτώ ομως οτι μπορεί να τα βγάλει κάποιος γρήγορα.. (με καποιον τρόπο..

)
Ολο και περισσότεροι πλεον ομως τείνουν να φορούν backplate και harness... ξερει κανεις να τα αφαιρεσει γρήγορα χώρις να χρειάζεται να καταδύεται με ψαλίδι?
(προσωπικα αν δεν ειχα δει πως γινεται .. -και δεν ειναι επιστημη απλή επίδειξη ειναι..- θα επρεπε να εχω standby ψαλιδι..

)
Παράθεση:
ή να βγαλεις τα αποσπωμενα βαρη (99.9999% απλα τα τραβας)...
|
εδω γελάμε...

στο παλιο μου bcd ήταν σχεδον αδυνατο να αφαιρεθούν.. εδεναν τοσο γερα που προκαλώ οποιον καταφερει να τα αφαιρεσει θα του δώσω το μετάλλιο οχι άρσης, αλλα απόσπασης βαρών..
Παράθεση:
να βρεις το μαχαιρι (τι στο καλο, θα το εχει παραλλαγμενο και δεν θα φαινεται;;  ).....
|
χμ.. το θεμα δεν ειναι παντα να το βρεις αλλα να λύσεις τον γρίφο για το πως βγαίνει απο τη θήκη του.. (καθώς οι περισσοτεροι βαζουν δικλείδες ασφαλέιας για να μη τους φύγει κατα τη διάρκεια της κατάδυσης.. )
Παράθεση:
κι αν δεν εχεις air2 (που σιγα την κουβεντα που πρεπει να ανοιξεις για τη χρηση του), δεν ειναι και επιστημη να παρεις το εφεδρικο β' σταδιο του ζευγαριου σου...
|
air2??? πως σε βοηθάει αυτο αν εχεις απώλεια αερίου??

το εφεδρικο β σταδιο του ζευγαριού ειναι μεγάλη κουβέντα... ο καθένας το βάζει οπου του κατεβει.. μεσα στην τσεπη του bcd... δεμένο με λάστιχο σε καποιο d-ring.. δεμενο σε d-ring με double ent clip

... οτι μπορεις να φανταστεις εχω δει.. καποτε μου ειχαν χαρίσει μια φούσκα για το χταπόδι μου.. μαχη εδινα καθε φορα για να βαλώ και να βγάλω το στομιο του β εφεδρικου.. δυσκολο νομιζω να το επερνε καποιος αν ειχε ανάγκη απο αερα..
Παράθεση:
οπως δεν θελω να λεμε ολοι τα ιδια...
|
out of point
Παράθεση:
ΥΓ αν η κουβεντα βεβαια αφορα κοραλαδες που τρομπαροντας 4 σαμπρελιες ηλιο στη μπουκαλα τους, βουτανε στα -100μ, και ο καθενας φοραει το μακρυ του και το κοντο του (απο το εικονισμα του Αη Νικολα, μεχρι το τυχερο σκαλιστηρακι), συμπαθατε με, αλλα ομολογω οτι δεν εχω αποψη...
|
και οχι η κουβέντα δεν αφορα "κοραλάδες" ... ολα τα "ευτραπελα" τα εχω δει σε συνδύτες μου...και σε εμένα την ιδια.. (δε θα βγάλω την ουρα μου απεξω..

).. και ειναι ουκ ολίγα..
αυτο που λέω τελικά ειναι οτι θα πρεπει να μιλάμε για τον εξοπλισμό μας με τους ανθρώπους που βουτάμε... μιας δεν εχουμε ολοι την ιδια διευθετηση στον εξοπλισμο μας....
στον δικο μου ιδανικό κοσμο κατάδυσης δεν θα χρειάζονταν αυτές οι κουβέντες...