Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-03-10, 11:05
MICHALIS MICHALIS is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: THESSALONIKI
Απάντηση: Ιδιαιτερότητες στον καταδυτικό μας εξοπλισμό

Αυτο που ηθελα να προσθεσω ειναι , οτι παρολο που η καταδυση δεν ειναι αθλημα , δεν ειναι ομως και παιχνιδακι . Υπαρχουν κινδυνοι και ιδιαιτεροτητες που δεν πρεπει να αψηφουμε . Μεσα απο την εκπαιδευση μας (αν και οταν αυτη ειναι σωστη και πληρης ) , αλλα και μεσα απο την προσωπικη μας πειθαρχεια και προσπαθεια , φροντιζουμε να κανουμε τα παντα για να ειμαστε οι ιδιοι και τα καταδυτικα μας ζευγαρια ασφαλη (αλλιως πως θα ξαναβουτηξουμε !!!) . Δεν θα παψει ποτε ομως μεσα στην ψυχη μου να ειναι ενας απο τους ελαχιστους τροπους με τον οποιον αντλω υπερμετρη ικανοποιηση , απολαυση , διασκεδαση , ψυχικη ηρεμια , γνωση κλπ κλπ . Δεν θα πω ποτε μου οτι δεν ελοχευουν κινδυνοι και θα προσπαθω παντοτε να τους κρατω μακρυα , και - ή να γνωριζω και να μπορω να τους αντιμετωπιζω .
Δεν ειμαι λατρης της τυποποιησης για πολλους λογους . Τυποποιηση "για το καλο μας" υπαρχει δυστυχως παντου . Στις τροφες , στην διασκεδαση , στην κοινωνια μας και οοολα αυτα .... για το καλο μου . Δεν ξερω αν την θελω στην καταδυση και δεν ειναι ο μονος ασφαλης τροπος . Αυτοι οι μυθοι ειναι καθαρα και μονον θεμα marketing . Οπως μας τρομαζαν παλια στο Δημοτικο οι παπαδες και οι δασκαλοι (με συνοδεια γερου και σαδιστικου ξυλου καθημερινα πολυ συχνα και χωρις λογο ακομα και στα ιδιωτικα σχολεια , ακουτε εσεις νεοτεροι ?) οτι αν δεν το ενα και αν δεν το αλλο θα μας καψει ο Θεος ( για καψιμο ειναι ολοι αυτοι ) .
Οποιος θελει μπορει να ακολουθησει αυτην την στρατηγικη , ειναι ελευθερος . Δεν ειναι ομως και υποχρεωμενος . Ουτε ειναι αυτο που λενε , ενα ατυχημα ετοιμο να συμβει . Την Γερμανικη νοοτροπια εγω δεν την ενστερνιζομαι και , παρολο που βλεπω αποτελεσματικοτητα (εννοειται πως υπαρχουν και θετικα) , βλεπω και απομακρυνση απο καθε μορφης ευχαριστησης και ανθρωπιας .
Επισης , συμφωνωντας με τον Sir Δελβε , δεν θα υπηρχε εξελιξη , παρα μονον σε αποστειρωμενα εργαστηρια τυπου ταινιας sci fi οπου ο κοσμος ολος ειναι μελισσουλες ή μυρμηγκια και οι ελαχιστοι παριστανουν τους Θεους .
Για να μην παρεξηγουμαστε και παλι , δεν ειμαι κατα της νοοτροπιας DIR , DUI ή οπως αλλιως λεγεται , απλα εγω πολυ δυσκολα θα την ακολουθουσα . Και αν ποτε χρησιμοποιουσα το εκπαιδευτικο μου πτυχιο και μου ζητουσαν την γνωμη , πιστευω πως θα καθομουν ξανα να μελετησω πολυ λεπτομερως τα υπερ και τα κατα προτου δωσω μια κατευθυντηριο αποψη σε μαθητη .

Και κατι ακομα . Τα backplate και τα harness οι 999999 στους 1000000 δυτες στην Ελλαδα (!!!!!) , τα αγορασαν και τα φορουν , μονο και μονο γιατι τα φορουν και οι αλλοι και προσπαθουν να τους τα πουλησουν . Εγιναν μοδα και πως θα αναδειξω την μαγκια μου και την λεβεντικη κορμοστασια μου με τις υγρου τυπου και τα απλα BCD που τα φοραει ακομα και ο σκυλος του γειτονα ? Ενω με βλεπουν με τις διπλες τις στεγανες και τα μακρουλα καλωδια και επιτελους αποκτησαμε και υποσταση ! Φυσικα αυτοι ειναι και οι πιο επικινδυνοι αυτοδυτες για τους εαυτους τους και για τους συνδυτες τους . Περιμενω να δω , τωρα που γινονται και αυτα σουπα , τι αλλο θα μας φουσκωσουν !!
(Α , ναι , κι εγω εχω wings χωρις backplate και διπλες και οοολα αυτα χωρις tech εκπαιδευση ακομα (λογω συνθηκων) ! Καψτε με λοιπον στην πυρα και ευχηθειτε μου καλο πνιγμο , οπως ακουμε συνηθως) .
Κλεινω τωρα (ηρθαν παλι αυτοι οι κυριοι με το πουκαμισο μου !)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MICHALIS : 26-03-10 στις 11:44.
Απάντηση με παράθεση