Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gre
Καθαρα πολιτικη τροπη παιρνει το ποστ. Παιδιά σορρυ, αλλα ο μεσος κεντρωος πολιτης ( εγω ειμαι αυτος) συχαινεται εξισου την ακρα αριστερα οσο και την ακρα δεξια.
|
Η συζήτηση ήταν πολιτική εξ αρχής - πάντα είναι πολιτικά αυτά τα ζητήματα, δεν έγιναν τώρα.
Προφανώς εννοείς ότι οι παραπάνω αναφορές, πάτησαν πάνω σε κάποια δικά σου "κομματικά αντανακλαστικά". Το ζητούμενο δεν είναι να κοπιάρουμε άρθρα, αλλά να δίνουμε αναφορές για να τις διαβάσουμε, ξεπερνώντας τις καταβολές μας και εστιάζοντας στη σύγχρονη (ελληνική) πραγματικότητα που επαναλαμβάνει τις τραγικές ιστορικές πραγματικότητες του παρελθόντος.
Αν ο ρόλος του <μέσου κεντρώου πολίτη> όπως λες, είναι να χαρακτηρίζει τον έναν αριστερό και τον άλλο φασίστα και να τους τοποθετεί στην περιοχή του αδιάφορου, αρνούμενος να διαβάζει τα άρθρα τους και αναιρώντας κάθε έννοια κριτικής σκέψης και σφαιρικής πληροφόρησης, τότε είναι άξιος των όποιων εξελίξεων θα τον βρουν στον καναπέ του.
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο gre
Εμενα μ ενοχλησε που 40-50 στρατοκαυλοι ΟΥΚαδες τολμουν να εκθετουν , να κανουν ρομπα την Ελλαδα. Ο εθνικισμος υπαρχει στους στρατους ολου του κοσμου. Ειναι αναποφευκτο. Υπαρχει ομως πολυ μεγαλη αποσταση αναμεσα στο να σαι εθνικιστης και στο να κανεις ρεζιλι διεθνως τη χωρα σου, προκαλωντας διπλωματικο επισοδιο, καλλιεργωντας, αναπαραγοντας και προβαλλοντας ρατσιστικες γελοιοτητες
|
Δηλ. η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό είναι ότι πιο σημαντικό, αρκεί να πετάμε αυτά που πραγματικά συμβαίνουν και μας αφορούν σαν κοινωνία κάτω από το χαλί?
Τα συνθήματα της παρέλασης είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου (που μόλις άρχισε να εξέχει).
Εμένα άλλα μ' ανησυχούν περισσότερο, και ειδικά φαινόμενα με πρωταγωνιστές νέα παιδιά σαν αυτά εδώ:
Χάραξαν σβάστικες στο μπράτσο καθηγήτριας
Η
κοινωνική απάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός μας όχι η πολιτικοποίηση...