|
Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Φίλε Δημήτρη ο στρατός υπάρχει για να εξυπηρετεί ένα σκοπό. Και συμφωνώ μαζί σου πως πρέπει να είναι όπως ακριβώς είναι. Υπάρχει όμως ένα μπέρδεμα. Δεν αποτελεί επίδειξη δύναμης αυτό που έγινε ούτε περιποιεί οποιαδήποτε τιμή ή αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Κάθε άλλο μάλιστα. Μου δείχνει ότι κάποιοι έχουν ξεφύγει.
Ενα περιστατικό από τη δικιά μου στρατιωτική θητεία για να καταλάβεις τι έννοώ:
Ο συνταγματάρχης ΧΛ ήταν διοικητής του τάγματος μου που ήταν στην πρώτη γραμμή. Ηταν ένας βετεράνος του πολέμου του 1974 (λοχαγός τότε) γνωστός για τα κατορθώματά του να σταματήσει μια ίλη αρμάτων μάχης των Τούρκων στον Τράχωνα βόρεια της Λευκωσίας με δύο ΠΑΟφόρα και ένα σωρό άλλες μάχες που βγήκε αλόβητος και σίγουρα όχι ηττημένος.
Εμείς, η νεκρά ζώνη εκατό με διακόσια μέτρα λωρίδα, με μια εγκαταλελειμμένη νεροτουρπίνα να χάσκει σε μια παλιά νερο-διάτρηση, και οι Τούρκοι σκοποί σε κάτι δεκάδες μέτρα απέναντι. Ενα στοίχημα ήταν στην μέση ότι μπορούμε να κόψουμε την σωλήνα αυτή και να τη μεταφέρουμε στο φυλάκιο μας χωρίς να μας πάρουν είδηση οι Τούρκοι. Το κάναμε. Εν μέσω καιρικής θύελλας και αντιπερισπασμού με τα γνωστά βρισίματα εκατέρωθεν οι σκοποί έδωσαν την προσοχή τους αλλού και μία ομάδα από δικούς μας κατάφερε να κόψει τη σωλήνα σε κανα δυό ώρες και να τον μεταφέρει στο φυλάκιό μας. Το "κατόρθωμα" έγινε γνωστό. Την επομένη όλοι στην αναφορά τάγματος. Και ο συνταγματάρχης ΧΛ μας είπε τα εξής λόγια:
"Τις ψευτοπαλλικαριές και τις ηλιθιότητες να τις αφήσετε για εκεί που ξέρετε. Αν κάποιος από σας σκοτωνόταν τι θα λεγα εγώ στις μανάδες σας ρε μαλακισμένα? Οτι σκοτωθήκατε εν καιρώ κατάπαυσης του πυρός για μια νεορτουρπίνα? Τον παλλικαρά τον κάνει κανείς καλυμμένος πίσω από το ανάχωμα την ώρα που πρέπει και όχι πάνω από το ανάχωμα την ώρα που δεν πρέπει."
Αυτό λοιπόν φίλε μου που έκαναν οι άντρες των ειδικών δυνάμεων δεν ήταν ούτε άσκηση στρατιωτικού χαρακτήρα ούτε παλλικαριά. Ηταν επίδειξη καμένων εγκεφαλικών κυττάρων την στιγμή που δεν έπρεπε και στο χώρο στο οποίο δεν έπρεπε. Δεν λέω να είναι μουλόχαυλος ο στρατός. Ο στρατός ας εκπαιδεύει τους άντρες να θέλουν να πιούν αίμα και καλά κάνει που το κάνει. Ας μην τους αμολάει όμως στο κέντρο της Αθήνας με ψεύτικα δόντια βρυκόλακα να αλαλάζουν ασυνάρτητα! Αυτό είναι γελοιότητα και ξεφτίλα!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σώτος Χριστοδούλου : 01-04-10 στις 14:52.
|