Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο greco
Αν δεν καταφέρω να πίσω κάποιον φίλο να ξεκινήσει τις καταδύσεις ή τον αδερφό δεν μπορώ να πώ ότι θα μπώ στην διαδικασία να βρώ buddy που θα ζητά από την κατάδυση ότι και εγώ(θα μου πάρει χρόνια).
Γενικά θεωρώ ότι είναι μεγάλη απώλεια χρόνου και διασκέδασης η συνεχής ενασχόληση με το που, πως είναι ο buddy όταν ο ίδιος μπορεί να είσαι πολύ άνετος και προσαρμοσμένος στο νερό.
Οπότε μαζεύουμε λίγη εμπειρία ακόμα, παίρνουμε ένα έξτρα μπουκαλάκι, κάνουμε τον σταυρό μας και κάνουμε τη δουλειά μας.
Τουλάχιστον όσο είμαστε νέοι μπορούμε να το επιχειρήσουμε υποθέτοντας ότι σε συντηριτικά πλαίσια το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα είναι ο εξοπλισμος και όχι ο εαυτός μας.
|
Με την σειρά μαυρίσματος:
1ον Χμμμμ, τι ζητάς δηλαδή εσύ απο την κατάδυση;
2ον Πόσο άνετος δηλαδή είσαι στο νερό και πόσο προσαρμοσμένος;
3ον Πόση εμπειρία είναι αρκετή νομίζεις;
4ον Γιατί θεωρείς οτι με ενα έξτρα μπουκαλάκι έλυσες το πρόβλημα;
5ον Ασε τον Θεό και τους μεγάλους σταυρούς για τους παπάδες!
6ον Νέος και συντηρητικά πλαίσια δεν πάει - γέρος και χούφταλο μπορεί - και ασε τις υποθέσεις για τους δικηγόρους!
7ον Ρουλέτα θα παίξουμε; Χαλάει δεν χαλάει - κόκκινο / μαύρο - έκατσε η μπίλια! - στο έχει υπογράψει κανένας αυτό ή στο είπε ο εαυτός σου οτι δεν θα σε προδώσει; - και αν στο είπε, εσύ τον πίστεψες;
Λοιποοόν, πρώτη φορά έχω δει τόσα λάθη μαζεμένα.
Αν ήτανε γραπτό θα ερχόσουν πάλι τον σεπτέμβριο
Ακου λοιπόν.....
1ον το τι ζητάς απο την κατάδυση θα το ανακαλύψεις σε βάθος χρόνου και μπορεί και ποτέ.
2ον μην θεωρήσεις ποτέ οτι είσαι άνετος και προσαρμοσμένος σε ένα ξένο περιβάλλον - όσοι το υπερεκτιμήσανε αυτό πνίγηκαν!
3ον δεν υπάρχει έμπειρος θεωρητικά δύτης - έχουν πνιγεί οι πιο έμπειροι.
4ον ποτέ μην επενδύσεις σε έξτρα παροχές αερίων - να επενδύσεις σε έξτρα εκπαιδεύσεις πάνω στην κατάδυση!
5ον ποτέ μην εναποθέτεις την τύχη σου σε άλλους - την τύχη την φτιάχνουμε μόνοι μας!
6ον τώρα που είσαι πιτσιρικάς θα τολμήσεις (μοιραία) ακραία πράγματα, πολλές φορές και χωρίς να το καταλάβεις.
7ον εσυ θα φορτώσεις με γνώσεις καταδυτικές για να έχεις την γνώση και να μην σε προδώσει ο εαυτός σου. Στην κατάδυση να είσαι πάντα κύριος του εαυτού σου.
Ελπίζω οι φιλικές αυτές συμβουλές να σε ωφελήσουν.
Κράτα οτι θέλεις - πέταξε οτι θέλεις.