Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-04-10, 19:52
Το avatar του χρήστη Panagiotis
Panagiotis Panagiotis is offline

Απάντηση: ΟΥΚ και η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
ρε συ παναγιωτη...."λογοτεχνης" με εισαγωγικα ο Κανταρε?
Εδώ κοτζαμ έψιλον του αφαίρεσα!

Γιώργο, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν εκκολάπτεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, και όσο η κρίση θα δυσχεραίνει τα πράγματα είναι δεδομένο πως θα ενισχύεται.

Και η ενίσχυση αυτών των τάσεων, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο την "πολιτική". Οι Ουκάδες λοιπόν, έχουν να κερδίσουν κάποια εκατοστά περηφάνειας στο στήθος τους φωνάζοντας αυτά που φωνάζουν, κάποιοι άλλοι όμως μετρούν πραγματικά κέρδη απο την όλη ιστορία. Και αυτοί μένουν αλώβητοι.

Όπως μας έχει διδάξει η ιστορία αυτές είναι ιδανικές συνθήκες εκκόλαυσης του "αυγού του φιδιού".

Προσωπικά λοιπόν, δεν θεωρώ απολύτως τυχαίο το περιστατικό στην παρέλαση, νομίζω πως ήταν κατευθυνόμενο, αλλά αρνούμαι να το γενικεύσω σε τέτοιο βαθμό ώστε να χαρακτηρίσει ένα ολόκληρο έθνος.

Μπορεί να έχουμε στο dna μας μια γερή δόση εθνικισμού, αλλά δεν πιστεύω πως είμαστε οι ρατσιστές που κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάσουν.

Ο λόγος για τον οποίο εξέφρασα την αντίθεση μου είναι πως αν είναι κάτι που μπορεί να πάει κόντρα στην όποια "νέα τάξη πραγμάτων" ή τα νέα δεδομένα αν θέλεις, αυτό είναι μόνο ο πολιτισμός. Διαφωνεί κανένας?

(Μάλιστα ο ίδιος ο λογοτέχνης έχει αναφέρει πως ο φυσικός εχθρός κάθε δικτάτωρα, είναι ο κάθε συγγραφέας)

Και αν αυτοί που υπηρετούν τον πολιτισμό και αυτού του ειδικού μεγέθους μάλιστα , "τρώνε" την όποια φόλα μπορεί να μας πασσάρεται, πές μου σε παρακαλώ, τι θα πρέπει να περιμένω απο τον μέσο άνθρωπο να καταλάβει και να νιώσει, και πως δεν θα φάει την ίδια φόλα ο καθένας μας.

Γιατί μπορεί να είναι μεγάλος και τρανός, αλλά πιστεύω πως την φόλα, την έφαγε και αυτό είναι το οποίο θίγω και αυτό που προσωπικά θεωρώ σπουδαίο.

Κάτι άλλο, δεν έχω να πώ.
να κατέχεις ήντα λες..
Απάντηση με παράθεση