Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-04-10, 10:24
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Ναυάγιο HMS REGULUS Ναρκαλιευτικού στην Κέρκυρα

Συγχαρητήρια <GDPR Removal>!!!

Θα μπορούσες ίσως να μας πεις λίγα πράγματα γι΄ αυτό εδώ.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA Εμφάνιση μηνυμάτων
... το πλήρες άρθρο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το πως είναι μέχρι σήμερα θα υπάρξει στο άρθρο κατά την δημοσίευση του μιας και τυγχάνει να γνωρίζω ότι βρίσκεται στην διαδικασία της σελιδοποίησης και θα εμφανισθεί τις προσεχείς ημέρες μαζί με την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για ένα καινούργιο περιοδικό; Είναι ηλεκτρονικό ή έντυπο; Πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει και πως μπορεί να το προμηθευτεί κανείς; Θα κυκλοφορεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ή μόνο όταν υπάρχει υλικό; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Όπως ανέφερε και ο Γιώργος, το HMS REGULUS είναι πράγματι ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα ναυάγια του ελληνικού χώρου και δεν σου κρύβω ότι στέκεται πολύ ψηλά στην λίστα των καταδυτικών μου στόχων. Για τον λόγο αυτό ασχολήθηκα αρκετά μαζί του, κάνοντας κι΄ εγώ τις δικές μου έρευνες. Το θέμα όμως το ξεκίνησες εσύ και δεν θα ήθελα να παρέμβω, την στιγμή μάλιστα που πρόκειται να το διαβάσουμε και σε ένα ολοκληρωμένο άρθρο περιοδικού. Δεν θα ήθελα με τίποτα πληροφορίες, φωτογραφίες και γενικό ιστορικό υλικό που σίγουρα έχει συνταχθεί με κόπο, προσοχή και προπαντός αγάπη (είμαι σίγουρος γι΄ αυτό) σε ένα ολοκληρωμένο άρθρο, να χάσει κάτι από την ολότητα του από δικιά μου παρέμβαση. Πες μου λοιπόν εσύ αν θα ήθελες να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες που μου προμήθευσε ο Nicholas R. Messinger, γιος του William E. Messinger, κυβερνήτη του ναρκαλιευτικού HMS PROVIDENCE (J325), του δίδυμου αδερφού του HMS REGULUS (J327). Ανάμεσα στις φωτογραφίες υπάρχει και μια, στην οποία με μεγέθυνση εμφανίζονται τα στοιχεία στην πλώρη του πλοίου, J327.

Εκτός αυτού βέβαια στις φωτογραφίες φαίνονται πολύ καθαρά λεπτομέρειες της υπερκατασκευής, του οπλισμού και της διαρρύθμισης που χαρακτηρίζουν τα ναρκαλιευτικά πλοία, κλάσης Algerine. Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο Τορόντο κατά την στιγμή του απόπλου. Μήπως γνωρίζεις αν στην νηοπομπή τους «περάσματος» από την Αμερική στην Ευρώπη συμμετείχε και το
HMS PROVIDENCE (J325); Θα μπορούσα να σου τις στείλω, αν το θες, σε υψηλή ανάλυση. Έχω επίσης και ένα σχέδιο του πλοίου HMS ALGERINE που μου προμήθευσε η Algerines Association, αλλά φαντάζομαι ότι θα το έχεις ήδη.

Δεν σου κρύβω <GDPR Removal> ότι γίνεται η πάσα της πάσας καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και το HMS PROVIDENCE (J325), το οποίο με την σειρά του φωτογραφίζει άλλο ένα από τα σημαντικά ναυάγια των Ελληνικών Θαλασσών. Ειρήσθω εν παρόδω.

Πάντα τέτοια <GDPR Removal>!!
Τα ναυάγια χωρίς την ιστορία τους είναι ένας άδειος σωρός σιδερικών, «ένα κενό πουκάμισο μια Ελένη» που λέει κι΄ ο ποιητής.

Χαιρετώ
DG

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:24.
Απάντηση με παράθεση