Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-04-10, 15:02
Το avatar του χρήστη Dimitris Galon
Dimitris Galon Dimitris Galon is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: 21-30.09.2008: Kea Dive Expedition (K.D.E. - Καταδυτική Αποστολή στην Κέα)

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu
Οποιαδήποτε ανέλκυση χωρίς την εντολή/άδεια ... συνιστά σε πρώτο επίπεδο παράνομη πράξη, άσχετα με τους σκοπούς που μπορεί να εξυπηρετεί αυτή.
Αυτό είναι απόλυτα σωστό και ισχύει για μια γκάμα αντικειμένων η οποία ξεκινά από μια βελόνα για να καταλήξει σε υπερωκεάνιο, αν και υπάρχουν αρκετοί που το βλέπουν διαφορετικά και σίγουρα έχουν τους λόγους τους.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA
Νομίζω πως πέραν της εντολής/άδειας από την ΕΕΑ θα πρέπει να ερωτηθεί και το Γερμανικό κράτος αφού το αεροπλάνο αποτελεί ιδιοκτησία του (Στα αγγλικά πολεμικά πλοία έτσι γίνεται, αλλά νομίζω πως ο Δημήτρης γνωρίζει καλύτερα από εμένα αυτό).
Το θέμα έχει ξεκαθαριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες Ρένο.
Το γερμανικό κράτος έχει αποποιηθεί κάθε δικαιώματος από όλα αυτά τα αντικείμενα, θεωρώντας τα σαν ιδιοκτησία του Γ΄Ράιχ, το οποίο νικήθηκε και διαλύθηκε σαν κράτος μετά τον Β΄ΠΠ. Μην νομίζεις όμως ότι τους έπιασε ο πόνος, μετά τις τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις που έπρεπε να πληρώσουν για τα εγκλήματα της Wehrmacht, αν τους καλούσαν να μαζέψουν και τα γερμανικά απομεινάρια του πολέμου θα πήγαιναν οικονομικά φούντο.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA
Θα πρότεινα λοιπόν Δημήτρη να επικοινωνήσεις ή εσύ ή κάποιος που είχε καταδυθεί από την ομάδα στο ναυάγιο κατά την περίοδο της έρευνας με κάποιον από την ομάδα που έφτιαξε το τωρινό βίντεο έτσι ώστε να τον ενημερώσει και να ενημερωθεί για τα πράγματα που υπήρχαν και τώρα δεν φαίνονται.
Το έκανα Ρένο, όχι με τα παιδιά της ομάδας του βίντεο, αλλά με κάποιους άλλους που πραγματοποίησαν κατάδυση εκεί. Από ότι μου είπαν (αποκλείεται στον αιώνα τον άπαντα να αναφέρω ονόματα σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ με όσους έχω να κάνω) δεν βρήκαν τα όπλα που είχαμε αρχικά εντοπίσει στο εσωτερικό του αεροσκάφους, ίσως και να μην κοίταξαν στο σωστό μέρος. Δεν ξέρω.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Άκης Γκούμας
Το επόμενο βήμα είναι να "αποκοληθεί" απο τα ισχυρά ρεύματα και ένας απο τους δύο κινητήρες, να κολυμπήσουν οι γεμιστήρες του MG 15 σε βαθύτερα νερά και κάποιο απο τα όργανα του πίνακα, να το φάει ένας πεινασμένος μύωπας ροφός.
Αν στο σκηνικό μπεί και καμία πονηρή σμέρνα, τότε αρκετά μικροπράγματα θα εξαφανιστούν.
Και πως θέλεις να τα σταματήσεις όλα αυτά Άκη;

Εγώ πάντως νομίζω ότι η μόνη δυνατότητα είναι ο διάλογος και η δημιουργία ενός "Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς" σε σχέση με τα ναυάγια, ο οποίος θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από όλους μας και όχι οι αφορισμοί. Στο παρελθόν είχε ξεκινήσει κάποια συζήτηση, δυστυχώς δεν βρήκα το λινκ, η οποία ξαφνικά σταμάτησε. Για μένα, θα πρέπει να τραβηχτεί μια γραμμή, σε μορφή αποδεκτού κώδικα συμπεριφοράς, και από εδώ και πέρα να μην ανελκυθεί ούτε βελόνα από τον βυθό.
Απάντηση με παράθεση