Και πως θέλεις να τα σταματήσεις όλα αυτά Άκη;
Εγώ πάντως νομίζω ότι η μόνη δυνατότητα είναι ο διάλογος και η δημιουργία ενός "Καταδυτικού Κώδικα Συμπεριφοράς" σε σχέση με τα ναυάγια, ο οποίος θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από όλους μας και όχι οι αφορισμοί. Στο παρελθόν είχε ξεκινήσει κάποια συζήτηση, δυστυχώς δεν βρήκα το λινκ, η οποία ξαφνικά σταμάτησε. Για μένα, θα πρέπει να τραβηχτεί μια γραμμή, σε μορφή αποδεκτού κώδικα συμπεριφοράς, και από εδώ και πέρα να μην ανελκυθεί ούτε βελόνα από τον βυθό.[/quote]
Εγώ Δημήτρη, δεν μπορώ να τα σταματήσω. Έχω στείλει την στολή στο καθαριστήριο και το καπέλο μου φέρνει φαγούρα.
Σοβαρά, όμως, η θέσπιση "Κώδικα συμπεριφοράς" συγκρούεται (Στην Ελλάδα) με την υφέρπουσα λογική που αναλύθηκε στο thread που αναφέρεις.
Δεν πάσχουμε απο (Το πλήθος) των νόμων, αλλά απο νομοταγείς !
Σε προσωπικό επίπεδο, το μόνο που έχω μπορέσει να κάνω, είναι να μην ανήκω (εδώ και καιρό) στο ασκέρι που όλοι εννούμε και ξέρουμε την ύπαρξή του, χάρη στην προτροπή ενός καλού φίλου (Thanks to M...).
Πιστεύω οτι η κάθε συμπεριφορά (καταδυτική ή κοινωνική) έχει να κάνει με το σε ποιόν "αιώνα" ζούν οι πρωταγωνιστές της. Στην κατάδυση, sorry για την απόλυτη θέση μου, έχω την βεβαιότητα οτι έχουμε δρόμο ακόμα. Αν δεν τον διανύσουμε (Είναι νομοτέλεια, ξέρεις...) η βαρύτητα θα εξακολουθεί να μην υφίσταται και τα αντικείμενα να οδεύουν πολύ συχνά πρός την επιφάνεια, στρίβοντας αριστερά και σταματώντας σε σαλόνια, γκαράζ, εξοχικά και αποθήκες.
Κάτι έχω υπ΄όψη μου για το συγκεκριμένο είδος της διαδρομής...