Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-04-10, 22:31
RNA

Απάντηση: Η βύθιση του ελαφρού γερμανικού ναρκαλιευτικού R 194 στην Κέρκυρα, στις 29 Φεβρουαρίου του

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο grandbleu Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι μεν γράφουν λανθασμένα WWI, αλλά αναφέρουν ημερομηνία βύθισης 12/01/1945 για το Regulus...

Επιπλέον, γίνεται αναφορά για ένα ακόμη ναυάγιο πολεμικού πλοίου αγνώστου ταυτότητας, διαστάσεων "περίπου" 30x7.5m (περίεργο αυτό το περίπου), με ένα κανόνι στην πλώρη και ίσως ένα στην πρύμνη, στο site two... σ' αυτό αναφέρομαι, και αναρωτιέμαι αν το στίγμα που έχεις είναι ακριβές ή χωράει αμφισβήτιση (εντελώς εγκυκλοπαιδική απορεία).

Είναι φυσικά πιθανό να μην ξεκίνησε το survey ακριβώς από τα σύνορα, όπως φαίνεται στο χάρτη τους, οπότε να πρόκειται όντως για διαφορετικό ναυάγιο...
Γιάννη αν δεν κάνω λάθος αυτοί είναι που βρήκαν το HMS Volage σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αλβανίας. Το HMS Volage έχει περίεργη Ιστορία και αποτέλεσε και αφορμή για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αγγλίας και της τότε Αλβανικής Κυβέρνησης (μέχρι και τα αποθέματα χρυσού ΄της Αλβανίας είχαν κρατήσει οι Αγγλοι για να δικαιωθούν) Το HMS Volage προσέκρουσε σε νάρκη με αποτέλεσμα να χαθεί η πλώρη του η οποία βυθίστηκε εκεί και αρκετοί νεκροί. (Το μνημείο είναι μέχρι τις ημέρες μας στην Κέρκυρα).

Εάν ενδιαφέρει μπορώ να αναφέρω μερικά πράγματα παραπάνω μιας και λόγω της δουλειάς μου έχω επαφές με Αλβανία και το έχω ψιλοψάξει
Απάντηση με παράθεση