Απάντηση: Ανελκύσεις αντικειμένων για έκθεση σε μουσείο
Καλημέρα και από εμένα.
Η αναφορά στο καταστατικό του ΝΜΚ περί ανέλκυσης, συντήρησης και έκθεσης αντικειμένων από ναυάγια γίνεται για τυπικούς λόγους. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι θα γίνει σίγουρα πραγματικότητα, καθώς αυτό εξαρτάται από το αν θα δοθεί (ή δε δοθεί) άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει η δυνατότητα ανέλκυσης αντικειμένων στο μέλλον, το ΝΜΚ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα αν αυτό δεν αναφέρεται στο καταστατικό του.
Σχετικά μετη "βάση εκθεμάτων", δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν αντικείμενα που έχουν ανελκυστει προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια. Με τις νέες τεχνολογίες, και κάποιες άλλες έξυπνες low-tech λύσεις, μπορεί να "γεμίσει" ένας σχετικά μικρός χώρος (όπως αυτός που διαθέτει ο Δήμος Κέας) και να προβληθεί με εξαιρετικό τρόπο η ιστορια των βυθισμένων πλοίων και της ναυτικής παράδοσης του νησιού. Επειδή έχω ψάξει το θέμα αρκετά (θα είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Μουσείου) πιστεύω πως υπάρχουν τα μέσα και το απαραίτητο υλικό ώστε η ανάγκη του κοινού για πληροφορήση να καλυφθεί με ικανοποιητικό τρόπο σε πρώτη φάση.
|