Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-04-10, 13:08
Το avatar του χρήστη Sunshine
Sunshine Sunshine is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Αθήνα
Απάντηση: O Σ.Ε.Α. "Τηθύς" πάει OCEANS! - Μέρος 2ον

Εγώ δεν βρίσκω λόγο σύγκρισης με το PlanetEarth. Η θεματολογία είναι διαφορετική, το ocean καταπιάνεται με το θαλάσσιο περιβάλλον αποκλειστικά ενώ το PlanetEarth γενικά με τα είδη υπό εξαφάνιση. Και τα δυο έχουν κοινή θεματολογία όσων αφορά στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά μάλλον αυτό είναι το nowadays topic που αντιμετωπίζουμε όλοι μιας και φέραμε τον πλανήτη σε αυτή την κατάσταση. Το PlanetEarth δίνει έμφαση στην υπέροχη τεχνική λήψης με τα φωτογραφικά καρέ για την εναλλαγή των εποχών και χαρακτηρίζεται από αφηγηματική δράση. Το Oceans πάλι είχε τη δική του αισθητική. Το μέρος της αφηγήσεις είναι ελάχιστο με έμφαση στη μουσική που είναι τόσο καλά δεμένη με τις σκηνές όσο σε λίγες ταινίες, πόσο μάλιστα σε δοκιμαντερ. Άψογη επιλογή soundrack και όμορφη σκηνοθεσία με γαλλική φινέτσα θα έλεγα. Πρώτη φορά είδα δοκιμαντερ που μου έδινε τόσο έντονα την αίσθηση πως κάθε πλάσμα είχε πάρει ένα ρόλο, σαν να συμμετείχε με τη θέληση του στο γύρισμα σαν να συνειδητοποιούσαν τι συνέβαινε, διέκρινα γκριμάτσες και υπέροχη έκφραση, ένιωσα πως όλα αυτά τα πλάσματα έστελναν ένα μήνυμα με τη θέληση τους και όχι επειδή μια κάμερα βιάζει τη στιγμή τους.

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΒΕΡΟΥΔΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
οταν εγραφα για planet earth εννοουσα το deep blue.... εχω δει toσο bbc που εχω αρχισει να τα χανω....
οκ! just show it

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sunshine : 26-04-10 στις 13:13.
Απάντηση με παράθεση