Αναγκαστικά μακριά απο όλα αυτά αναρωτιέμαι κι εγώ μαζί με τον Γιώργο αν υπάρχει λύση για την Ελλάδα....
Και ναι, πράγματι, αν κηρύσσαμε χρεωκοπία, οι μισθοί αύριο θα έπαυαν να πληρώνονται, ζόρι δε λέω.
Αλλά εδώ κηρύξαμε ηθική χρεωκοπία εδώ και χρόνια και δεν πάθαμε και πράμα (χα!), στους μισθούς μωρέ θα κολλήσουμε;;;
Αν έχεις ξύλινα πόδια ή παίρνεις τα μέτρα σου για το σαράκι, ή είσαι άξιος της μοίρας σου.
Η Ελλάδα όπως την ξέραμε φαίνεται σιγά σιγά να τελειώνει. Και αυτή η Ελλάδα, όπως εγω στα 36 χρόνια μου πρόλαβα να τη γνωρίσω, είναι κάτι που -μεταξύ μας- ποτέ δεν συμπάθησα.
(Μας μάθανε; ) Μάθαμε να απαξιώνουμε τους άλλους λαούς και να θεωρούμε εαυτούς ως κάτι εκλεκτό.
Θυμηθείτε την συναισθηματική ανάκλαση που (μεθόδευσαν να) δημιουργείται μέσα σας στο άκουσμα λέξεων όπως
Τουρκος, Γερμανός, Άγγλος, Γάλλος, Αμερικανός, Άραβας
Όλες ακούγονται υποδεέστερες της λέξης Έλληνας. Μέχρι να τους γνωρίσεις (τους Τούρκους, τους Γερμανούς, τους Άγλλους, τους Γάλλους, τους Αμερικανούς, τους Άραβες, και πρωτίστως τους Έλληνες)....
Βρέθηκα το παραμύθι, τη χώρα αυτή (όσο υπέροχη κι αν την παρέλαβαν) την έστησαν ΑΧΡΕΙΟΙ.
Και τους σιχάθηκα.
Βαρέθηκα επίσης να τα ρίχνω όλα στον εαυτό μου. Ίσως και ναι, ίσως και να φταίω που δεν έπιασα ένα μαδέρι στο χέρι να τους σπάσω τα κεφάλια, που δεν έγινα σαν κι αυτούς για να σώσω τον κώλο μου.
Κι αν επιμένετε ότι όλοι είναι μέρος του συστήματος (που δεν ισχύει), δέχομαι καλοπροαίρετα το επιχείρημά σας και σας αντιπαραθέτω την οργή μου ενάντια σε εκείνους, ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ, που έβλεπαν τόσα χρόνια το αίσχος
το δικό μου και δεν έκαναν ποτέ τίποτα να το αλλάξουν.
ΑΛΛΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;; ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ;
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΙΑ;;;
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΚΟΜΑ, ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ, ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ;;;;;
Το Ελληνικό κράτος έχει πάψει εδώ και χρόνια να προσφέρει οτιδήποτε στον Έλληνα πολίτη. Να του απομυζεί το αίμα γνωρίζει καλά. Να του παρέχει το οτιδήποτε όμως, ΟΧΙ.
Άρα Μπάμπη μου όχι, δε θα ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για τη χώρα μου, όχι πια, θα ρωτήσω και θα ξαναρωτήσω τι σκατά έκανε ποτέ για μένα αυτή η χώρα (κράτος).
Πότε με βοήθησε σε οτιδήποτε χωρίς να μου πιει το αίμα.
Πότε μου διευκόλυνε τη ζωή ως πολίτη του που δεν έχει ποτέ φοροδιαφύγει και ποτέ διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα. Ως άνθρωπο με όρεξη να εργαστεί και να προσφέρει. Ως άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες και με έντονη την ανάγκη να αφήσει πίσω του κάτι καλύτερο από αυτό που του παραδόθηκε. Ως άνθρωπο που έμαθε να αγωνίζεται μόνο με τίμια μέσα για τα όνειρά του.
ΠΟΤΕ, λοιπόν απαντώ, ΠΟΤΕ.
Η Ελλάδα μονάχα με τσακίζει κι έμαθα καλά να ζω χωρίς αυτή εδώ και χρόνια.
Προς τι λοιπόν η ύπαρξη ΑΥΤΟΥ του κράτους; Ως πότε θα κοροιδευόμαστε ότι έχει οτιδήποτε να μας προσφέρει; Δεν είναι δική μου δουλειά να αγχώνομαι μην τυχόν διαλυθεί.... ας κάνει επιτέλους ο καθένας τη δουλειά του, χίλια κομμάτια γίναμε για να μην πέσουμε στην άρνηση και την ισοπέδωση, χίλια κομμάτια για να μην κατηγορήσουμε τον άλλο πριν ξεσκίσουμε στην αυτοκριτική τον εαυτό μας, χίλια κομμάτια να κάνουμε τους υπαλλήλους, τους γραμματεις, τους λογιστές, τους τεχνικούς, τους κλητήρες, τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολογους, τους κούριερ, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους, τώρα και τους μπάτσους (προτεινόμενο).... νισάφι πια, θα κάνει επιτέλους ο καθένας τη δουλειά του;
Δυο ατάκες από όσα έφτασαν στα απομακρυσμένα αφτιά μου αυτές τις μέρες:
- Στην Ελλάδα ήμασταν πάντα όλοι παιχταράδες μα δεν αλλάζαμε μπαλιές
και σε ό,τι αφορά τα θύματα της MARFIN και το κατά πόσο έπρεπε να είναι εκεί ή όχι:
-"Τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια;" Κούγιας για τον Αλέξη, το Δεκέμβρη, αν αυτό σας λέει κάτι......
ΥΓ. To whom it may concern:
Εγώ δεν τα έχω ξεχάσει. Τα έβλεπα εκείνo το βράδυ των τελευταίων εκλογών στην τηλεόραση και ανατρίχιαζα. Σας έβλεπα όλους εσάς που ψηφίσατε τον Γιωργάκη, σας έβλεπα να πανηγυρίζετε, με τη βεβαιότητα ότι τώρα ο αρχηγός θα σας φτιάξει τη ζωή, που ο προηγούμενος αρχηγός γαμώτο σας χάλασε, και όλα θα πήγαιναν καλα από εδώ και πέρα. Λουστείτε....
Μακάρι να κυρήξουμε πτώχευση αύριο