Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-05-10, 16:39
Το avatar του χρήστη sfougarisb
sfougarisb sfougarisb is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Απάντηση: Marfin Bank

Μαρία, δεν διαφωνούμε σε τίποτα. Το έχω ξαναγράψει στο φόρουμ ότι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα σαν Ελλάδα και νεοελληνική κουλτούρα είναι πλέον νεκρό.

Δεν έχω ποτέ στη ζωή μου ωφεληθεί από το ελληνικό δημόσιο, όσα χρόνια δούλευα στη χώρα ήμουν μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα και πλήρωνα εφορία στο υψηλότερο κλιμάκιο. Πλήρωσα και την αναδρομική εισφορά για τα εισοδήματα του 2007 τρομάρα μου.

Ποτέ δεν έχω πάει στα μπουζούκια (εντάξει, μια φορά στη πενταήμερη), αγόρασα αυτοκίνητο με μούρη, έκανα lifestyle επιλογές βάση lifestyle περιοδικά, είδα lifestyle εκπομπές για να αγοράσω Panerai στο χέρι. Δεν πήρα διακοποδάνειο, ούτε καρτοδάνειο. Δεν πίνω καφέδες και δεν αντέχω πάνω από 20 λεπτά σε καφετέρια και μπαρ (με κοροϊδεύουν όλοι).

Πάντα ένιωθα ξένος στην τρελή ατμόσφαιρα πάρτη που τα τελευταία 20 χρόνια επικρατούσε στη χώρα. Για οποιοδήποτε με βασικές γνώσεις οικονομικών ήταν φανερό ότι η χώρα δεν "βγαίνει". Και φώναζα ότι οι τιμές των ακινήτων και των μετοχών δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Και με χαρακτήριζαν "γραφικό" και "εκτός πραγματικότητας" (και άλλα πράγματα, πολύ χειρότερα).

Δεν έχω λοιπόν παρά ελάχιστη συμπάθεια, και καθόλου υπομονή, για τους διαφόρους διαμαρτυρόμενους για τους μισθούς του δημοσίου και της παράλογες συντάξεις τους.

Λυπάμαι όμως και ανησυχώ πολύ για όλους τους νέους (και μεταξύ αυτών θεωρώ και σένα Μαρία, και το Γιάννη, το Βασίλη, και τον Μπάμπη) που κληροδοτούνται μια χώρα στην οποία η γενιά που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει αφήσει λέπι...

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η οικονομική πενία, η χώρα έχει παράδοση στα δύσκολα, αλλά η ηθική και αισθητική χρεοκοπία της χώρας που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές. Που θα το χωρέσουμε το αστραφτερό lifestyle μας τώρα? ποιοι θα αγοράσουν στις boutique ρούχων και παπουτσιών? τα χιλιάδες μαγαζάκια μανικιούρ / πεντικιούρ? Όλα αυτά τα πλουμιστά πράγματα που χρόνια τώρα μας απασχολούν ενώ αδιαφορούμε για τη τρομακτική καταστροφή του οικολογικού πλούτου στη χώρα? (την βδομάδα αυτή, βρέθηκε η δεύτερη από την αρχή του χρόνου πυροβολημένη αρκούδα, έχω χάσει το μέτρημα για τις φώκιες).

Αλλά, άμα ρωτήσεις τους ξεφτιλισμένους ελληναράδες θα σου πουν ότι η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα στο κόσμο, σαν εδώ δεν έχει αλλού, και το ότι το ξεπάστρεμα των αποδημητικών τρυγονιών στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι "αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα" των τοπικών κοινωνιών, δικαιωμένο από τον χρόνο, και το "Κώμα (sic) των Κυνηγών".

Μαρία, τη ρύση του JFK δεν δεν έβαλα σαν έκλυση για την προστασία του τι υπάρχει σήμερα. Την έβαλα για οδηγό αυτών που θέλουν να δηλώσουν παρόν για το αύριο.

Θα περάσουμε πολύ δύσκολα. Με τις υγείες μας.
Απάντηση με παράθεση