Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο RNA
Ανεξάρτητα με το αν έχει σύστημα πυρόσβεσης θα μπορούσαμε να μιλάμε για το πως και το γιατί σε μία ενδεχόμενη πυρκαγιά από ατύχημα ή αν θέλετε αμέλεια. Το να ξεχνάμε την εγκληματική ενέργεια αυτή την στιγμή και να λέμε το πως και το γιατί προσωπικά το θεωρώ άκυρο. Προσωπικά, και σε αυτή τη φάση με ενδιαφέρει περισσότερο το τι έγινε, ποιοι το έκαναν και θα αν λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
|
Ρένο

διαφωνώ και να σου πω την αλήθεια μου κάνει εντύπωση πως εσύ, ένας άνθρωπος -από το ελάχιστο που σε ξέρω- ακριβής, τελειομανής με την καλή έννοια, με σεβασμό στους τύπους όσο και στην ουσία, προσπερνάς έτσι αυτές τις "λεπτομέρειες".
Δεν ξεχνάμε και δε θα ξεχάσουμε ποτέ την εγκληματική ενέργεια. Όπως δεν ξεχάσαμε θέλω να πιστεύω ποτέ την ανάλογη κοντά 20 χρόνια πριν, όταν το Κ. Μαρούσης κάηκε και μαζί του κάηκαν ζωντανοί 5 συμπολίτες μας από φωτιά που προκλήθηκε από δακρυγόνο που πετάχθηκε από αστυνομικούς στο εσωτερικό του κτηρίου.
Παρόλα αυτά έχουμε κάθε λόγο να ρωτάμε τα πως και τα γιατί.
Κι αυτό γιατί αν για παράδειγμα εγώ είχα μια καφετέρια ή ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ και κάποιος εγκληματίας έβαζε σκόπιμα φωτιά και σκοτώνονταν τρεις άνθρωποι και μετά ανακαλύπτονταν ότι στο μαγαζί μου δεν είχα πυροσβεστήρες, εξόδους κινδύνου και γενικά το κτήριο δεν τηρούσε τις προδιαγραφές για τη χρήση του, θα συλλαμβανόμουν με την αυτόφωρη διαδικασία, είναι έτσι ή δεν είναι; Γιατί δεν έγινε το ίδιο με το Βγενόπουλο;
Πόσο μάλλον όταν χθες άκουσα στις ειδήσεις ότι όλες οι τράπεζες του κέντρου με απόφαση των διευθυντών τους κλείσαν για τέσσερις ώρες για ευνόητους λόγους, εκτός από αυτή τη μία που ο Βγενόπουλος απαίτησε να μείνει ανοιχτή... Και μετά από όλα αυτά εμφανίζεται να αποχωρεί από την καμμένη τράπεζα χαμογελώντας ειρωνικά ο αχρείος κι έχει το θράσσος να βγάζει και καταγγελτικές ανακοινώσεις.
Προφανώς τα ερωτήματα παραπάνω είναι ρητορικά, προσωπικά δεν τρέφω αυταπάτες για το "ποιος κυβερνά επιτέλους αυτόν τον τόπο"
Αν εννοούν στο ελάχιστο όλη αυτή την προπαγάνδα πέρι αλλαγής του κράτους, κάθαρσης, καταλογισμού ευθυνών,αφήνουμε πίσω το παρελθόν κλπ κλπ ας ξεκινήσουν από εκεί. Ας συλλάβουν κι ας καταδικάσουν τον Βγενόπουλο για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις του που είχαν ως αποτέλεσμα μια εγκληματική ενέργεια να έχει έναν τόσο τραγικό απολογισμό. Αν δεν το κάνουν, τουλάχιστον για μένα όλα τα μεγαλόστομα που εκστομίζουν οι κυβερνώντες κι οι συνοδοιπόροι τους είναι για μια ακόμα φορά κενές ρητορίες που έχουν σκοπό να περάσουν τα νέα μέτρα όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τους ίδιους και τους "χορηγούς" τους
Αλλά το έχει πει ο Όργουελ πολλά πολλά χρόνια πριν: Στη δημοκρατία όλοι είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους.
υ.γ. Γιώργο ξέρεις υπάρχει ένα αμίληκτο ερώτημα που έχει στείλει χιλιάδες αγωνιστές της ευρύτερης αριστεράς, είτε στα ψυχιατρεία, είτε στην πρέζα, είτε στην Ινδία να ψάχνουν τον γκουρού τους: Γιατί όλες οι επαναστάσεις του προηγούμενου αιώνα, εκτός από αυτές που είχαν την τύχη να νικηθούν στο πεδίο της μάχης, κατέληξαν να δημιουργήσουν καθεστώτα τα ίδια και χειρότερα από αυτά που ανέτρεψαν;
Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή που ανοίγεις κατευθείαν στον πυρήνα της ουσίας. Προσωπικά δυστυχώς μόνο παραπάνω ερωτήματα μπορώ να προσθέσω αυτή τη στιγμή κι ένα τσιτάτο που είχα διαβάσει κάποτε και μου άρεσε:
"Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα προς το μέρος του απομακρύνεται δύο, όταν κάνεις δύο βήματα απομακρύνεται τέσσερα, όταν κάνεις τρεία, απομακρύνεται έξι. τότε σε τι χρειάζεται η ουτοπία; Σε κάνει να προχωράς"