Απάντηση: Marfin Bank - Πολυπληθής πορεία και έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας
Μέσα δεκαετιας του '80 φοιτητης σε ελληνικό πανεπιστημιο, ο αρχικνίτης με τη ντουντουκα το αμπεχωνο και τον οδηγητή, μπουκάριζε μαζι με 5-6 συντρόφους του στο αμφιθέατρο, σταματουσε το μάθημα κι αρχιζε τη κατηχηση με τη ντουντουκα..... "Οχι στην εντατικοποιηση" ηταν το βασικό συνθημα . Πρωτοετεις φοιτητες εμεις κοιταζαμε με απορια, προβληματισμο, αλλά κι απ την αλλη το ψιλογουσταραμε το μπαχαλο, το τζερτζελο, τη λουφα.....κανεις βεβαια δεν διανοείτο να τα βάλει με τους κνιτες. Κανεις δεν τολμουσε να του πει σηκωθει να φυγει απ το αμφιθεατρο και να μην τολμησει να ξαναδιακοψει το μαθημα. Κινδυνευε να χαρακτηριστει φασιστας και ακροδεξιος προβοκατορας. Αλλωστε, ο καθενας απο μας σκεφτοταν οτι δεν ειναι δικη του δουλεια να τα βαλει με τον κνιτη. Its not my job. Προφανως ηταν δουλεια καποιου αλλου.......Σωστα, δεν μπορεις να υποχρεωσεις κανεναν να αντιδρα, να τσακωνεται με τον κνιτη. Δεν ειναι καθηκον κανενος , δεν ειναι υποχρεωση κανενος να νουθετει, να τσαμπουκαλευεται με τραμπουκους, να τα βαζει με την καφρίλα. Μπορει άλλωστε να κατηγορηθεις οτι πεφτεις στο επιπεδο τους.
"Οχι- λοιπον -στην εντατικοποιηση". το συνθημα εγινε το σημα κατατεθεν μιας γενιας, περασε παντου. Με την ακρα αριστερα δεν δικαιουτο να τα βαλει κανεις. Δεν ηταν αλλωστε δικη μας δουλεια.
Και τι εγινε που σκοτωθηκε ο Αξαρλιαν ? Και τι εγινε που σκοτωθηκε ενα δεκαπενταχρονο Αφγανακι ? Και τι εγινε που σκοτωθηκαν 3 απεργοσπαστες προχτές ?
Εγω θα βγαλω το φιδι απ την τρυπα ?
Εχω καμμιά υποχρεωση ? Οχι βεβαια....Θελω βεβαια να τιμωρηθουν οι ενοχοι....τους καταδικαζω τους ενοχους..........ασε που μαλλον ειναι χουντικοι προβοκατορες (για να χω και τη συνειδηση μου ησυχη).
"Εξω οι Αμερικανοι" "Εξω οι πολυεθνικες που μας ρουφανε το αιμα"
"Οχι στην εντατικοποιηση" Δεν θελουμε δουλειά. Εισοδημα θελουμε. Και εισοδημα σιγουρο.
Μακαρι να πτωχευσουμε.... Αααααααχ γουσταρω πτωχευση....να γινουνε ολα μπαχαλο...να μη μεινει τιποτα ορθιο.........αλλωστε το μπουρδελο το κρατος θα πτωχευσει...εμένα τι με νοιαζει ? Αφου γραμμενο μ εχει, γραμμενο το χω ....