Απάντηση: Καλῶς σᾶς βρήκα!
Κατ' αρχάς να καθησυχάσω τον Κωνσταντίνο ότι δεν χρειάζεται να φύγει από το φόρουμ, αφού εγώ εδώ δεν είμαι και ιδιαίτερα τακτικός. Δεν θα τον ζαλίζω ιδιαίτερα με τη συμπικνωμένη βλακεία μου. Αν θέλει, βέβαια, μπορώ να του εκθέσω την άποψή μου σε κάποιο μήνυμα. Αλλά δεν πρόκειται να συνεχίσω τίποτα εδώ, αφού δεν έχει νόημα. Και μία από τις ενστάσεις μου ήταν ότι πιθανόν κάποιοι να μην έχουν στον υπολογιστή τους τη γραμματοσειρά να διαβάζουν πολυτονικό.
Όσο για το Εν' αλός και την εναλίων, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω Κωνσταντίνε, αλλά υπήρχαν και υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι δεν έκαναν το συνδυαμό του παραγώγου. Και γενικά το να μου αρέσει η θάλασσα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζω πως τη λένε στα αρχαία ελληνικά, στα αγγλικά, στα γιαπονέζικα ή στα σουαχίλι για να την απολαύσω. Όπως για να απολαύσω μία βόλτα με τη μηχανή μου, δεν χρειάζεται να ξέρω να τη συναρμολογώ κιόλας.
Και τέλος πάντων, εκτός από εμένα υπάρχουν κι άλλοι αγράμματοι, οι οποίοι δεν έκαναν στο σχολείο τους καθαρεύουσα ή τουλάχιστον όχι για πολύ.
Κατά τα άλλα, όπως σου έγραψα και την πρώτη φορά, καλώς όρισες.
|