Απάντηση: Λεύκωμα για τα ναυάγια του Πατραικού κόλπου
Nα συγχαρώ το <GDPR Removal> για την παρουσίαση και με την ευκαιρία να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Δεν πρόκειται για δικό μου υλικό αλλά είναι το υλικό αποτελείται από φωτογραφίες όσων περισσότερων από αυτούς που καταδύθηκαν μαζί μου μπόρεσα να βρώ. Οι φωτογραφίες είναι από τον Κώστα Μηλιώνη, το Γιάννη Ίσσαρη ( αυτή η εκπληκτική της εισαγωγικής σελίδας), το Γιάννη Ζωχιό, τον Μάκη Κωστόγιαννη και εμένα. Για να είμαστε ακριβείς - και για λόγους αποκαταστάσεως της τάξης- η ένθετη φωτό σε αυτήν του Ίσσαρη είναι του Κώστα Μηλιώνη και όχι δική μου και θα παρακαλούσα το <GDPR Removal> να κάνει τη διόρθωση...(του Κώστα είναι και η υπέροχη τελευταία που ναι μεν αναφέρεται το όνομά του αλλά δεν φαίνεται καλά).
Το κείμενο επίσης είναι μια καταγραφή από εμένα των όσων θαυμαστών είδαμε στο κοράλλι αλλά και στον βυθό ανατολικότερα και ρηχότερα που είναι υπέροχος και τα όσα συζητούσαμε μετά την κατάδυση. Για το είδος του κοραλλιού και πολλά ενδιαφέροντα μάθαμε από την Μαρία τη Σαλωμίδου που ήταν και αυτή μαζί μας σε μια κατάδυση.
Αν μας μείνει κάτι από αυτή την παρουσίαση είναι ότι όλοι μαζί οι δύτες ενωμένοι (άλλοι στο κέιμενο, άλλοι στις παρατηρήσεις, άλλοι στις φωτογραφίες, άλλοι με τις επιστημονικές γνώσεις τους , άλλοι με τις ικανότητές τους στην παρουσίαση και το design , άλλοι απλά με την πολύτιμη παρέα τους ή τις γνώσεις και την πείρα τους στην κατάδυση κλπ κλπ) μπορούν να παρουσιάσουν κάποια καλά πράγματα σήμερα και σίγουρα καλύτερα αύριο.
Δεν θα ήθελα να συνεχίσω το πόστ με ανταλλαγή συγχαρητηρίων δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ όμως σε κάτι... Την προσπάθεια του Κώστα του Μηλιώνη που εντόπισε το κοράλλι και στη συνέχεια προστατεύειι το σπάνιο αυτό "ζώο" που -πιστέψτε με- το έχει σαν παιδί του και δεν ξέρω και εγώ πόσες καταδύσεις έχει κάνει εκεί μέσα σε ένα χρόνο ...(πόσες Κώστα, 30-40 ).Έχει κάνει ενέργειες μέχρι και για να απαγορευτεί η αγκυροβολία στην περιοχή και έχει οδηγήσει πολλούς αυτοδύτες να το γνωρίσουν και να το θαυμάσουν. Αγωνιά πολύ για την τύχη του και βουτάει εκεί συχνότατα να δεί αν είναι όλα καλά ! (και έχει και κάμποσο κουβάλημα...)
Επίσης από τότε που παρέδωσα το υλικό, ο Κώστας έχει τραβήξει πολλές ακόμα υπέροχες φωτογραφίες και είμαι σίγουρος πως δεν θα έχει αντίρρηση να ανεβάσει κάποιες. Τα τελευταία post του θέματος όμως ίσως θα πρέπει να μεταφερθούν σε topic με ανάλογο θέμα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fivos : 28-04-21 στις 03:19.
|