Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-05-10, 19:44
elinoplop elinoplop is offline
Μέλος του Συλλόγου ΤΗΘΥΣ

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Απάντηση: Σε απόγνωση οι ψαράδες του Βόρειου Αιγαίου

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Physalia Εμφάνιση μηνυμάτων
δυστυχώς σαφέστατη

Δεν έχω καταλάβει αν αυτές οι λευκόχρωμες επιφάνειες είναι νεκροί ιστοί του σφουγγαριού ή στρώμα βακτηρίων.... Εξ αποστάσεως τείνω μάλλον προς το δευτερο... όταν πλησιάζατε διαλυόταν αυτή η λευκή μάζα στο ρεύμα του νερού ή είχε πιο συνεκτική υφή;

Αχ και ήλπιζα ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα ξαναπήγαινα και όλα τα σφουγγαράκια θα είχαν ξαναζωντανέψει....
αλλά που τέτοια τύχη....
πρώτα οι φωτογραφίες από τις 23 Απριλίου

Δυστυχώς όταν πήγα ξανά σήμερα, αν και είχε φύγει η μαλούπα και το το τοπίο δεν ήταν τόσο ζώνη του λυκόφως όπως τον Απρίλιο, τα περισσότερα σφουγγάρια ήταν πλέον νεκρά. Η άσπρη γλίτσα, που δεν ξέρω τι είναι είχε εξαφανιστεί από τα περισσότερα και είχε αφήσει μονάχα τους σκελετούς
των σπόγγων.

Επίσης είχε και πολλά νεκρά ασκίδια, και το ίδιο παρατήρησα και στο Πλατανίτσι...Πολλά νεκρά ασκίδια ????

Θα σας απογοητεύσω γιατί δεν έχω τα ίδια σφουγγάρια πριν(Απρίλιο) και μετά (Μάιο), σε φωτογραφίες....
Σήμερα πήρα δείγμα, να δούμε τώρα τι θα γίνει με τις αναλύσεις....
Αλλά δεν είναι μόνο εδώ, και πέρυσι στο Πήλιο είχε πολλά νεκρά σφουγγάρια, δεν τοχει παρατηρήσει κανείς πουθενά αλλού?

Μακάρι όπως λέει ο Μιχάλης να επανέλθουν. αλλά δεν το νομίζω σε αυτή την φάση πια...