27-09-07, 15:50
|
 |
|
|
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
|
|
Απάντηση: Αλουμινίου ή Σιδερένιες μπουκάλες για την αποσυμπίεση
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Normoxic Diver
Dimitri,
Απο τα παραπανω γραφομενα σου απλα και φιλικα επετρεψε μου να σου προτεινω:
ή να πουλησεις το 6αρακι και να ''τσονταρεις'' για την αγορα μιας ακομα αλουμινενιας φιαλης.....ή να πουλησεις την S80 και να παρεις ακομα ενα 6αρακι.....
Συμφωνω πως εσενα ναι μεν σε ''βολευει'' ετσι, αλλα απο την αλλη στο προσφατο σχολειο Normoxic Trimix που εκανες δεν πιστευω πως δεν σου ειπαν πως τετοιου ειδους ''ασυμβατοτητες/ παντρεματα'' φιαλων διαφορετικων μεταλλων καθως επισης για παραδειγμα και α-σταδιων DIN με Yoke, για Χ λογους μαλλον δεν επιτρεπονται.....
Φιλικα, Normoxic......
|
Kαταρχήν καλημέρα,
Δεν ξέρω με τι φιάλες έχεις βουτήξει μέχρι σήμερα, αλλά έχω χρησιμοποιήσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς 6lt, 10lt & S80.
Σε βεβαιώνω ότι η 6lt είναι ουσιαστικά "ανύπαρκτη". Ροπή προς τα κάτω έχεις μόνο με 10lt.
Όσο για την S80, άδεια γίνεται μπαλόνι ενώ γεμάτη έχει βαρύτερη αίσθηση από την 6lt η οποία είναι σχεδόν ουδέτερη. Τα νούμερα δεν μου λένε τίποτε γιατί η αίσθηση μετράει. Το πόσο επικίνδυνο είναι να χρησιμοποιείς διαφορετικά κράματα δεν μπορώ να το καταλάβω, μπορείς να το εξηγήσεις λίγο παραπάνω;
Όσο για το αν περίμενα το σχολείο που έκανα για να καταλάβω τι είναι επικίνδυνο και τι όχι θα είχα πνιγεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Και σίγουρα δεν είμαι ζωντανός μόνο από τύχη.
Γνώμη μου, πρώτα δοκιμάζεις τι σου ταιριάζει και μετά αποφασίζεις, σ' αυτά τα θέματα δεν χωράνε θεωρίες σχολείων. Αυτές είναι καλές για τις βασικές αρχές, από εκεί και πέρα τα βρίσκεις μόνο σου. Αν έχεις και κάποιον που έχει δοκιμάσει και κάτι παραπάνω ακόμη καλύτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DimitrisK : 27-09-07 στις 20:16.
|