Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο geogeo
Αργότερα συναντώ φίλους σε καταδυτικό και μου λένε και οι δύο ότι έκανα λάθος, ότι έπρεπε να φωνάξω το λιμεναρχείο, ότι έτσι δεν κάνουμε τίποτα ...
Το σκεφτόμουν και πραγματικά, ενώ φυσικά αυτό "είναι το σωστό" ουσιαστικά δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα και αν το λιμενικό είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, να προλάβει να τον τσακώσει. Δήλαδή αν με το που το έβλεπα έπαιρνα τηλέφωνο, υπάρχει περίπτωση να φτάσει επιτόπου μέσα στα λιγότερα από 5 λεπτά που κράτησε η φάση?
Τι άλλο κάνουμε σε παρόμοια περίπτωση? Πλακωνόμαστε? Σφαζόμαστε?
|
Ανεβαίνεις μαζί του στο αμάξι, σημειώνεις μπροστά του τον αριθμό αυτοκινήτου και το όνομα στο οποίο είναι η ασφάλεια και του ζητάς να περιμένει το λιμενικό.
Παίρνεις τηλέφωνο το λιμενικό και σε περίπτωση που ο τύπος την έχει κάνει, δίνεις απλά όλα τα στοιχεία που έχεις.
Βέβαια τα λέω τώρα από απόσταση, δεν ξέρω πραγματικά αν θα ήμουν τόσο ψύχραιμος να μη του χώσω το ψαροτούφεκο εκεί που του αξίζει
Το θέμα είναι πως έτσι που εξελίχθηκε η φάση, ο τύπος έφυγε αλώβητος, μόνο με μια αίσθηση ότι "κάποιους ενόχλησε" και θα το ξανακάνει σίγουρα κάπου αλλού.
Ο φόβος της καταγγελίας είναι πολύ πιο σημαντικός και πιστεύω πως πρέπει να γίνεται, για να μαζευτούν λίγο...
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο geogeo
|
Το σίγουρο είναι πως πέρα από την αλητεία που κάνουν, οι περισότεροι απο τους ψαρομπουκαλάκηδες είτε είναι τελείως ανεκπαίδευτοι και δεν έχουν ιδέα σε τί κίνδυνο βάζουν τη ζωή τους είτε το θεωρούν και μαγκιά να έχουν πάει 2-3 φορές στο θάλαμο και να συνεχίζουν τη βλακεία τους
Αναρωτιέμαι αν θα καταλάβουν ποτέ ότι εκτός της παρανομίας και της ζημιάς που κάνουν, βάζουν σε εξαιρετικό κίνδυνο τη ζωή τους γιατί κυνηγώντας το ψάρι, είναι μαθηματικά βέβαια ότι θα αγνοήσουν όλες τους κανόνες της αυτόνομης κατάδυσης - αν τους έχουν μάθει και ποτέ και δεν τους "έδειξε απλά ένας φιλος".
Τι να πει κανείς για ανθρώπους που δε σέβονται κατ' αρχήν την ίδια τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους, για ένα ψάρι?
Να μιλήσουμε πάλι για φυσική επιλογή? (το βρίσκω ακραίο και τραγικό)